Menu Premium

King ontkent het aanvechten van de The Banner Saga-merknaam

Karim Shehata 22/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wie er in de afgelopen jaren op een smartphone in respectievelijk de App Store ofwel Google Play is gedoken, is onoverkomelijk gestuit op een game van ontwikkelaar King. Het bedrijf is onder meer verantwoordelijk voor Bubble Witch Saga, Candy Crush Saga en voor het onlangs verschenen Farm Heroes Saga. Zoals je misschien is opgevallen, gebruikt het bedrijf maar al te graag het woord ‘Saga’ in de games waarvoor het bedrijf verantwoordelijk is, waardoor King een patent hoopt en denkt te hebben op het woord. Zo dachten we eerder vandaag dat de Candy Crush Saga-ontwikkelaar de makers van The Banner Saga voor de rechter zou gaan slepen om het gebruik van de merknaam, maar niets is minder waar: King ontkent het aanvechten van de The Banner Saga-merknaam.

Verbazend zou het overigens niet zijn als het bedrijf dit wel zou doen. Ontwikkelaar King heeft namelijk het woord ‘Candy’ al vastgelegd en mag dus door veel bedrijven niet meer gebruikt worden binnen de grenzen van de Europese Unie. Dit geldt overigens alleen voor bedrijven die een inbreuk op één van de IP’s van King maken.

In een verklaring tegenover Gamesindustry.biz zegt het bedrijf overigens geen probleem te gaan maken van het gebruik van het woord ‘Saga’ in The Banner Saga. “King probeert niet en gaat niet proberen de The Banner Saga-merknaam in de weg te staan. Wij geloven niet dat er met The Banner Saga een inbreuk wordt gedaan op onze IP’s. Wel is het onze taak om onze IP’s te beschermen tegen bedrijven die dat wel willen doen”, aldus een woordvoerder van de populaire ontwikkelaar voor onder meer Facebook-games.

Eerder vandaag leek het er even op dat het bedrijf, dat verantwoordelijk is voor onder meer Bubble Witch Saga, ontwikkelaar Stoic voor de rechter ging slepen. Een gelekt document uit december 2013 leek duidelijk te maken dat King in de The Banner Saga-merknaam een beschadiging zag voor haar eigen games. Om de industrie wat drama te besparen, blijkt dit gelukkig onjuist te zijn. Overigens denk ik wel dat iedere ontwikkelaar in de nabije toekomst wel uitkijkt welke naam zij aan een game meegeven, want het leek er zoals gezegd een tijdje op dat ontwikkelaar King wél harde maatregelen ging nemen tegen de The Banner Saga-merknaam.

King ontkent het aanvechten van de The Banner Saga-merknaam

King ontkent het aanvechten van de The Banner Saga-merknaam

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch