Menu Premium

Kinect 2.0 schendt mogelijk een nieuw Amerikaans wetsvoorstel

Karim Shehata 19/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er is al veel, héél veel te doen geweest om Microsoft’s gloednieuwe Xbox One. Waarschijnlijk is het je niet ontgaan dat het uitlenen, verkopen en kopen van tweedehands game een naar eigen zeggen redelijk omslachtig systeem heeft, waarbij je in het geval van het uitlenen van games eerst 30 dagen bevriend moet zijn met de gamer in kwestie. Ook is de heisa rondom de nieuwe Kinect sensor je waarschijnlijk niet ontgaan, want het apparaat moet altijd aanstaan. Microsoft kon hierin niet op heel veel sympathie rekenen, wat in dit geval een breed begrip is. Een Australisch beveiligingsbedrijf gaf al aan dat de Xbox One voldoet aan de eisen voor een high-tech beveiligingssysteem. Nu is er een nieuw hoofdstuk in de soap rondom de Xbox One, want Kinect 2.0 schendt mogelijk een nieuw Amerikaans wetsvoorstel.

In de Staten North Carolina en Massachusetts wordt op dit moment gewerkt aan een wetsvoorstel dat de ‘We Are Watching You Act’ moet gaan heten. In deze mogelijke nieuwe wet staat de regel dat een bedrijf de klant, in het geval dat het gebeurd, moet laten weten dat zij gefilmd worden, en de informatie wordt opgeslagen op het apparaat. Aangezien er de laatste tijd al veel te doen is geweest om het begrip Prism, waarbij de overheid onder andere al jouw verstuurde e-mails, Tweets en Facebook Chat gesprekken zou kunnen zien, lijkt dit een flinke aderlating voor Microsoft, aangezien niemand dit toch echt prettig lijkt te vinden.

‘Het feit dat Kinect je altijd filmt en de data doorstuurt naar in dit geval Microsoft is uiteindelijk precies hetzelfde als alles wat je in je huiskamer doet delen met je televisieprovider en de overheid’, aldus congreslid Capuano. Hier voegt een ander congreslid aan toe dat het installeren van dergelijke apparaten een ongehoorde schending van de privacy zou zijn. ‘Vooral omdat de Amerikaanse regering op dit moment een slecht imago heeft rondom de privacy kwesties’.

Als de nieuwe wet erdoor komt, wat tot nog toe allesbehalve zeker lijkt, moet Microsoft in ieder geval in de twee eerder genoemde Staten waarschuwingen laten zien voordat hij of zij opgenomen wordt tijdens het gebruiken van de Xbox One. Sterker nog, Microsoft moet zelfs een hele duidelijke waarschuwing laten zien bij de eerste keer dat een persoon de Xbox One opstart, waarin moet staan dat Kinect jou op bepaalde momenten op kan nemen. Microsoft heeft in ieder geval met Windows al bewezen niet vies te zijn van ‘waarschuwingen’, dus naar mijn idee zit dat wel snor.

De druk op de ‘eisen’ van Microsoft voor de Xbox One wordt dus nogmaals vergroot. Hoewel het bedrijf achter onder andere Windows 8 en Outlook een zeer sterke persconferentie achter de rug heeft op de afgelopen E3, blijft het kwakkelen rondom de ‘regels’ over tweedehands games, ‘always-online’ en nu dus de ‘altijd’ filmende Kinect sensor. Begrijpelijk is dat je als gamer inmiddels wel een beetje moe wordt van het ‘gedoe’ rondom Microsoft’s nieuwe console, maar toch ben ik heel benieuwd wat jij van deze kwestie vindt na dit nieuwe hoofdstuk in het nu al rijke verleden van de nog niet op de markt verschenen Xbox One.

Kinect 2.0 schendt mogelijk een nieuw Amerikaans wetsvoorstel

Kinect 2.0 schendt mogelijk een nieuw Amerikaans wetsvoorstel

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch