Menu Premium

Kind sloopt de auto van zijn ouders nadat ze hem Fortnite afnamen

Hylke Haagsma 04/04/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat kids lekker gaan op Fortnite wisten we al. Maar je kan er ook veel te ver mee gaan. Fortnite wordt beschuldigd van het gameverslaafd maken van kinderen door velen ouders. En sommige kinderen kunnen veel te ver gaan om hun favoriete spelletje te spelen.

Ouders pakte Fortnite af

Dr. Michael Rich, de directeur van de Clinic voor interactieve media en internetstoornissen in het Boston Children’s Hospital, zegt dat de game heeft geleid tot gevaarlijk gedrag in de praktijk. Een voorbeeld dat door Dr. Rich genoemd werd, was een kind wiens ouders kennelijk alle apparaten die hij gebruikte om Fortnite te spelen, wegnamen.

Kind sloeg de auto stuk om zijn game terug te krijgen

In de overtuiging dat zijn ouders het apparaat in de auto hadden weggestopt, ‘vernietigde’ het kind het voertuig door met een hamer op de voorruit te slaan. Er is niet duidelijk of het apparaat daadwerkelijk in de auto zat of niet. En het is ook niet duidelijk gemaakt of het kind Fortnite op console, mobiel of de PC speelde. Een foto van de vernietigde auto is niet beschikbaar, waarschijnlijk vanwege problemen met de vertrouwelijkheid van de patiĆ«nt.

Het voorbeeld van een kind dat de gezinsauto vernietigt met een hamer is echter niet het enige dat Dr. Rich heeft waargenomen tijdens de behandeling van patiĆ«nten in het Boston Children’s Hospital. “Ze slapen niet. Ze gaan niet naar school. Ze zien af van sociale activiteiten. Veel kinderen zijn gestopt met sporten zodat ze Fortnite kunnen spelen”, aldus Dr. Rich. Er is ook een probleem geweest met aan Fortnite verslaafde kinderen en tieners die niet aten, zodat ze niet hoeven te stoppen met het spelen van de game.

It’s just a game

Natuurlijk is dit probleem niet van toepassing op de meerderheid van de gamers. Maar voor de gamers die wel dit soort verslavingsverschijnselen hebben is het een groot probleem.

Dus.. wees eens heel eerlijk.. Ben jij wel eens veel te ver gegaan omdat je een game wou spelen? Of zit je hier met de grootste verbazing ooit na het lezen van dit verhaal? Laat het ons weten in de comments.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch