Menu Premium

Killing Floor 2 wordt geen domme PC-port volgens Tripwire

Angelique Grift 10/12/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tijdens Sony’s PlayStation Experience van afgelopen week werd Killing Floor 2 voor de PlayStation 4 aangekondigd. Direct werden er wat geruchten de wereld in geholpen waarbij men voorspelde dat de voorheen PC-exclusieve game een versimpelde versie gaat worden. Gelukkig neemt ontwikkelaar deze zorgen weg, want Killing Floor 2 wordt geen domme PC-port volgens Tripwire.

John Gibson, CEO van Tripwire, meldde in een post op het Tripwire forum dat met de groei van de kosten van de ontwikkeling van games ook de vraag groeit naar het verspreiden van de games naar een groter publiek. Het kost iets meer werk en tijd om games ook voor consoles beschikbaar te maken, maar het levert een veel grotere potentiele fanbase op.

Gibson vertelt ook in de post dat PC-gamers zeker voordelen halen uit multi-platformgames. Vaak is er meer budget over voor een game wanneer het op meerdere platforms wordt gelanceerd. Volgens hem zouden PC-gamers minder inhoud hebben gehad met een multi-platform game als deze alleen voor de PC was uitgegeven en nu genieten ze van veel meer content, zonder het zelf te beseffen.

Ondanks dat de game nu ook voor de PlayStation 4 gaat uitkomen, blijft de focus op de PC-versie. De shooter komt ook eerst uit op de PC. Ze willen namelijk wel de tijd nemen om de PlayStation 4 variant net zo tof te maken. Killing Floor 2 voor PlayStation 4 gaat volgens Gibson totaal geen impact hebben op de gameplay van de PC-versie. Beide veries van de game worden ontwikkeld naar de mogelijkheden van het betreffende platform. Als laatste wilde John Gibson nog even kwijt dat Tripwire niet “geconsolized” wordt, maar dat het plan is de huidige console gamers te bekeren naar Tripwire.

Bron: Tripwire Interactive Forum

Killing Floor 2 wordt geen domme PC-port volgens Tripwire

Killing Floor 2 wordt geen domme PC-port volgens Tripwire

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch