Menu Premium

Killer Instinct is de snelste fighting-game volgens ontwikkelaar

Gamekings Redactie 30/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zoals je waarschijnlijk al wist, is afgelopen E3 2013 aangekondigd dat er een remake van Killer Instinct naar de Xbox One komt. Deze klassieke fighter-game is in de jaren ’90 door vele gamers vele uren gespeeld en ontwikkelaar Double Helix Games doet natuurlijk zijn best om er net zo een groot succes van te maken als toen. Of dat ook gaat lukken is natuurlijk afwachten, maar zelf hebben ze er veel vertrouwen in. Killer Instinct is de snelste fighting-game volgens ontwikkelaar Double Helix Games, net alsof je écht aan het vechten bent.

Killer Instict is een fighting-game waarbij het vooral draait om de snelheid, maar dit is niet het belangrijkste om een gevecht te kunnen winnen. Design Director David Verfaillie geeft aan dat net zo belangrijk is om je tegenstander te kunnen lezen en een strategie te bedenken om een keiharde combo binnen een tel los te laten op je tegenstander. David Verfaillie: “De snelheid van onze game is hoger dan bijna elke andere fighter-game die er is. Alle gevechten gebeuren ook van heel dichtbij en daarom was het ook heel belangrijk om een hoge FPS-rate te hebben. De game draait op 60 frames per seconde, iets wat fighter-fans tegenwoordig ook eisen.

Het is niet de bedoeling dat telkens degene wint die zijn vingers het snelste kan bewegen. “We willen bij Double Helix Games dat het draait om wie het beste zijn tegenstander kan inschatten en het beste kan omgaan met de ruimte om zich heen. Het is ook mogelijk om de combo van je tegenstander te onderbreken. Deze kan dan twee tellen niet meer reageren. In andere games komen combo’s vaak maar van één kant, maar bij Killer Instinct gaat het meer om de balans tussen aanval en verdediging”, aldus Verfaillie.

Bij Double Helix hebben ze sowieso veel vertrouwen dat fans de game gaan waarderen, maar het duurt nog even voordat we aan de slag kunnen met Killer Instinct. De game komt exclusief voor de Xbox One en zoals je weet, duurt het nog even voordat deze in Nederland beschikbaar is.

Killer Instinct is de snelste fighting-game volgens ontwikkelaar

Killer Instinct is de snelste fighting-game volgens ontwikkelaar

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch