Menu Premium

Kan de interne cmos batterij jouw PS4 over een paar jaar slopen?

JeffreyHage 29/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Lance McDonald plaatste op Twitter een ‘griezelig’ bericht over een lege cmos batterij en het ‘gevaar’ wat deze batterij in de toekomst voor jouw PS4 kan betekenen. De cmos batterij zit intern in je PS4 en als ie leeg is, kan het spelen op de PS4 wel eens einde verhaal zijn. Alle fysieke en digitale games zouden dan niet meer te spelen zijn, omdat je de melding krijgt dat de trofeeën niet te laden zijn. En dan begint je game niet. De cmos batterij is te repareren of vervangen, maar je PS4 heeft hem altijd nodig om te blijven functioneren. Scary shit toch? Maar hoe zit het nu precies?

Een cmos batterij voor de tijd

Je PS4 console gebruikt de zogenaamde cmos batterij om de tijd in te stellen en bij te houden. Je hebt zelf helemaal geen invloed op de batterij, omdat hij er in is gestopt om de systeemtijd (de tijd die je zelf niét kan wijzigen) constant gelijk te houden. Als je deze tijd wel aan zou kunnen passen dan zou het in theorie mogelijk zijn om terug in de tijd te gaan (met je console, niet in real life) en het te laten lijken alsof je voor games meer trofeeën hebt gekregen dan in werkelijkheid het geval is. Sony heeft je die batterij dus gegeven zodat je PS4 altijd op de juiste systeemtijd staat. Als die interne accu echter leeg raakt ‘beschadigt’ hij het trofee-systeem en is het spelen van alle games niet meer mogelijk. Dit omdat elke game een trofee-systeem heeft.

Sony heeft het lastig

De cmos batterij kan dus voor problemen zorgen. Kan, want we hebben er Sony zelf nog niet over gehoord. Mogelijk dat de issue ook middels een firmware update kan worden opgelost. Er komt er een aan voor de PS4, maar of dit probleem daarin gefixed kan en gaat worden is nog onduidelijk. To be continued…

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch