Menu Premium

John Romero maakt zijn overgrootmoeder speelbaar in Empire of Sin

Reilly 10/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

John Romero werkt samen met zijn vrouw Brenda Romero momenteel aan de ontwikkeling van Empire of Sin. Deze game speelt zich af in Chicago in de jaren 20 van de vorige eeuw. Vandaag Рuiteraard op Moederdag Рmaken de twee legendarische ontwikkelaars bekend dat ook de overgrootmoeder van John Romero speelbaar zal zijn.

Elvira runde drie bordelen

Empire of Sin is een strategie game waarin je aan de top van de criminele ondergrond moet komen. De personages zijn gangsters en andere dubieuze criminelen. Elivra, de overgrootmoeder van John Romero, was in het echte leven ook een bijzonder karakter. Ze was namelijk madam van drie bordelen. Romero vond het daarom passen om haar in de game te verwerken. Bovendien leefde ze ook tijdens de 1920s, dus de match was eigenlijk perfect gevonden. Uiteindelijk won ze zelfs nog een loterij, waardoor ze lekker met pensioen kon gaan.

De personage in de game heeft een speciale aanval: “Devil’s Breath”. Hiermee kan ze vijanden tijdelijk recruiteren, waardoor ze zich tegen hun eigen mensen keren.

In onderstaande video legt het echtpaar uit wie Elvira precies was.

John Romero is weer aan het werk met Empire of Sin

De grondlegger van de FPS is lange tijd uit het oog geweest. Na jaren wat rondgedobberd te hebben heeft hij nu, samen met zijn vrouw, een nieuwe studio opgericht: Romero Games. De eerste wapenfeit van deze studio is Empire of Sin, die in samenwerking met Paradox wordt gemaakt. In de game moet je een criminele empire opbouwen. Denk bijvoorbeeld aan het beheren van bordelen, casino’s en brouwerijen. Maar uiteraard zul je ook regelmatig je vijanden uit de weg moeten ruimen, of juist allianties moeten aangaan.

Recent heeft onze eigen JJ nog een diepte reportage gemaakt over de legendarische designer.

De opkomst en ondergang van ‘Golden Boy’ John Romero

 

Empire of Sin is onlangs helaas uitgesteld. De game zal als het goed is dit najaar moeten uitkomen – ergens in het Herfst seizoen.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch