Menu Premium
Loading...

Jelle en Dennis over de mod Skywind

Gamekings Redactie 20/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Terwijl de Tokyo Game Show 2012 keihard bezig is, sneakt er nieuws uit ons westelijke deel van de Aarde de redactie binnen. PC gamers zijn enthousiast, wij zijn dat ook en jij moet dat ook zijn! We hebben het natuurlijk over de community mod die Morrowind opnieuw tot leven brengt – ditmaal in de engine van The Elder Scrolls V: Skyrim. Dus check snel wat Jelle en Dennis over de mod Skywind te vertellen hebben!

Modding is natuurlijk niet iets nieuws voor PC gamers, maar we blijven ons er altijd toch over verbazen als een klein groepje spelers vrijwillig en met gratis beschikbare modkits aan de slag gaat en iets tofs creëert. De modder die deze epische taak op zich neemt staat op het internet ook wel bekend als Eloth. Als die naam enigszins een belletje doet rinkelen bij je, kan dat kloppen. Eloth is namelijk dezelfde gast die tijdens het Oblivion era frontman was van Morroblivion. Aan de naam kun je waarschijnlijk al aflezen wat het is, maar voor de duidelijkheid: Morroblivion was de eerste grootschalige Morrowind ‘port’ in – je raadt het al – de engine van The Elder Scrolls IV: Oblivion.

Morrowind is voor veel fans van het genre en vooral de Elder Scrolls serie, het hoogtepunt van de reeks. De first-person adventure game was beter dan zijn voorgangers Arena en Daggerfall en de kwaliteit van de serie nam – hoewel tegenstrijdig met de verkoopcijfers van het enorm populaire Skyrim – af na deeltje III.

Skywind is een community effort, wat betekent dat ook jij mee kan doen. Of je nu vet kunt photoshoppen of 3D meshes vol polygonen in elkaar knutselt, het team achter de mod is op zoek naar jou! Super enthousiast zijn Jelle en Dennis over de mod Skywind, maar de maker zelf heeft nog meer plannen. In een post op zijn forum bracht hij al ideeën naar voren om ook Oblivion in de Skyrim engine over te zetten: Skyblivionwind? Jelle en Dennis over de mod Skywind

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch