Menu Premium

Je kunt vanaf vandaag tijdelijk de Outlast 2 demo scoren

Mark Hoogland 04/10/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

In augustus werd bekend dat Outlast 2, vervolg op de indiehorror-hit uit 2013, tegen eerdere verwachtingen in niet dit jaar zal verschijnen, maar is uitgesteld tot het eerste kwartaal van 2017. Toch kun je de game nog voor die tijd ervaren, want developer Red Barrels heeft vandaag de Outlast 2 demo beschikbaar gemaakt.

De eerste Outlast was een first person survival horror-game waarin je als de journalist Miles Upshur naar het Mount Massive Aslylum in de bergen van Colorado trok. Hier ontdekte je langzaam maar zeker het geheime reilen en zeilen van de Murkoff Corporation, die het gesticht recentelijk in hergebruik had genomen voor ‘research’. Vechten was geen optie: vluchten en je verbergen waren je enige mogelijkheden tot overleven in de doodenge game.

Over opvolger Outlast 2 is nog bijzonder weinig bekend, behalve dat de game zich in hetzelfde universum afspeelt als de eerste game – zij het met een nieuwe setting en nieuwe personages. Volgens de beschrijving op Steam is de game een ‘verknipte nieuwe reis in de diepten van de menselijke geest en diens donkere geheimen’. Klinkt vaag, maar te verwachten valt dat Outlast 2 opnieuw een angstaanjagende ervaring gaat worden.

De Outlast 2 demo is vanaf nu te downloaden voor Xbox One, PlayStation 4 en PC (Steam). Het voorproefje is echter wel tijdelijk te scoren, want op 1 november verdwijnt hij uit alle online stores. Daarna wordt het wachten tot de volledige release in 2017. Durf jij het aan?

Bron: DualShockers / Steam

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch