Menu Premium

Je kunt straks met een afstandsbediening je Xbox Series X/S bedienen

Mitchel Hoes 09/09/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Geen groot nieuws, maar wel dermate leuk en handig dat we het graag brengen. Want de Xbox Series X/S komt met een nieuwe update die er voor zorgt dat, en hou je vast, je de console ook met de afstandsbediening van de TV kunt bedienen. Niet om te gamen natuurlijk, dat snappen we ook wel, maar om lekker makkelijk te scrollen door bijvoorbeeld Netflix of YouTube. Microsoft werkt dus aan een functie waarmee je bij een Xbox Series X of S een ‘nieuwe’ controller krijgt. Je kunt vanaf dan je afstandsbediening gebruiken. Het hoeft geen speciale afstandsbediening te zijn. Het werkt namelijk al met de normale versie van je tv-afstandsbediening. De nieuwe functie maakt het dan mogelijk om Netflix te bedienen. Verder kun je ook door de menu’s bladeren. Dat vertelde Brad Rossetti van Xbox op Twitter.

De werking van je Xbox met een afstandsbediening

De nieuwe optie werkt via de zogenaamde HDMI-CEC-verbinding van de Xbox. Daarmee kunnen een televisie en een aangesloten apparaat met elkaar communiceren. De communicatie gaat direct via een HDMI-verbinding lopen. Dit zorgt ervoor dat een televisie meteen aangaat wanneer je de Xbox aanzet. Eerder was het al wel mogelijk om het volume van de Xbox te regelen. Maar nu is jeĀ afstandsbediening dus voor meer functies te gebruiken. Hoe gemakkelijk kan het leven zijn…

Je hebt geen controller meer nodig

Verder heb je geen Xbox-controller meer nodig als de console wordt gebruikt voor je favoriete video’s. Bijvoorbeeld als als je onze video’s bekijkt op YouTube. Maar ook als je bijvoorbeeld naar Netflix kijkt. Via de instellingen van de console is de optie aan en uit te zetten. De functie wordt nu nog getest. Als het goed gaat kunnen wij het eind dit jaar verwachten.

Ga jij je Xbox Series X/S straks bedienen met een afstandsbediening? Laat het ons weten in de comments.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch