Menu Premium

Je kunt Microsoft vertrouwen met je privacy volgens Steve Ballmer

Gamekings Redactie 20/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Privacy is de laatste tijd een gevoelig onderwerp, denk bijvoorbeeld aan het Prism-probleem en de praktijken van de NSA. Zo kreeg ook Microsoft een vlaag van kritiek over zich heen toen bekend werd dat de nieuwe Kinect altijd aanstaat. De regering zou zo altijd kunnen zien wat je doet. Steve Ballmer heeft in zijn laatste meeting als CEO van Microsoft aangegeven dat ze zich erg focussen op het brengen van verbeteringen voor de veiligheid, inclusief veiligheid tegen het rondsnuffelen van de regering. Kortom, je kunt Microsoft vertrouwen met je privacy volgens Steve Ballmer.

Steve verdedigt, als een ware zakenman, meteen ook andere aspecten van het bedrijf. Hij geeft toe dat we natuurlijk in een veilige wereld willen leven, maar dat het vertrouwen van de klanten ook erg belangrijk is. Microsoft is al te vertrouwen, in vergelijking met andere bedrijven, volgens Steve: “We kijken niet je e-mails na, om je vervolgens reclame te sturen, en we checken niet je bestanden op Skydrive.” Misschien maakt dit voor sommigen niet heel veel uit, maar in Amerika lopen de gemoederen nog wel eens hoger op als het gaat om privacy. Wanneer Microsoft het echt voor elkaar krijgt om de nieuwsgierige regeringen uit je zaken te houden, zullen de verkoopcijfers waarschijnlijk ook omhoog gaan. Let wel op: áls het ze lukt. Ze moeten het wel eerst zover zien te krijgen dat dit ook echt te behalen is. En wie weet, door het kat-en-muisspel tussen de Xbox One en de PlayStation 4 zou het zo kunnen dat Sony dit vervolgens ook aankondigt.

Het moet nog blijken hoeveel mensen de, ongetwijfeld goed doordachte, woorden van Steve geloven. Het blijft natuurlijk de vraag of Microsoft uiteindelijk ook echt te vertrouwen is, want deze belofte is niet voor het eerst gemaakt.

Je kunt Micrsoft vertrouwen met je privacy volgens Steve Ballmer

Je kunt Micrsoft vertrouwen met je privacy volgens Steve Ballmer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch