Menu Premium

Geef jouw elf of mage in World of Warcraft nu jouw eigen huidskleur

Jan Johan Beldrok 05/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Blizzard ondersteunt al een aantal jaren de LGBTQ-community. De Amerikaanse developer staat ook openlijk voor etnische diversiteit. Als uitvloeisel van dit streven kunnen World of Warcraft-spelers straks, als de Shadowlands-uitbreiding er is, de huidskleur van hun personage laten matchen met hun eigen huidskleur. World of Warcraft: Shadowlands staat gepland voor een release in 2020. Wanneer precies is niet bekend.

Zelfs ondoden kun je jouw eigen huidskleur geven

Blizzard kondigde de nieuwe optie dit weekend aan bij hun jaarlijkse feest voor de fans: Blizzcon. Ze melden daarbij, en dat kwam voor ons best wel als een verrassing, dat de wijzigingen van toepassing zijn op alle races. Dus ook de trollen, Orcs en ondoden kun je straks naar jezelf modelleren. Hoe dat er in hemelsnaam uitziet, legden ze dan weer niet uit. Voor nu moet je dan maar even je fantasie gebruiken.

Waarom duurde het vijftien jaar voordat deze aanpassing in World of Warcraft doorgevoerd kon worden?

In een interview met de gaming website Eurogamer.net, daags na afloop van Blizzcon, verklaarde Blizzard nader waarom het vijftien jaar heeft geduurd voordat deze optie in de populaire MMO verwerkt kon worden. Ze promoten diversiteit immers al een geruime tijd. En een kleur aanpassen moet toch niet het meest ingewikkelde proces binnen het ontwikkelen van een game zijn? Senior producent Michael Bybee gaf hierop het volgende antwoord:” “What we really didn’t want to do is just slap a new skin colour on there and say, ‘Yep, done, we’ve got diversity. Instead what we’re doing is we’re actually remodelling the faces of these characters to match what might actually make sense for that particular ethnic background. Which takes time. But we wanted to do it right.”

We zijn benieuwd hoe massaal er straks van deze optie gebruik gemaakt gaat worden. Bijvoorbeeld omdat veel mensen games spelen om nu juist NIET met zichzelf of de werkelijkheid in aanraking te komen. Dus een paarse elf of een gele trol is dan wel zo tof…

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch