Menu Premium

Je kunt cheaters in Warzone straks met behulp van de killcam aangeven

Jan Johan Beldrok 29/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het lijkt wel of we momenteel met twee ‘oorlogen’ bezig zijn: eentje tegen het Coronavirus en eentje tegen cheaters. Denk aan Riot Games en hun veelbesproken en niet echt populaire¬†anti-cheat software in Valorant. Of de strijd van Blizzard tegen neppers in Overwatch. Die ze maar niet winnen. En dan natuurlijk de felle battle van Activision om de immens populaire Warzone Battle Royale mode clean te houden. 70.000 n00bs hebben inmiddels te horen gekregen dat ze ergens anders de looser kunnen gaan uithangen. Maar ontwikkelaar Infinity Ward gaat door. De developer heeft bekend gemaakt dat er deze week middels een update een nieuwe tool wordt toegevoegd aan Call of Duty: Modern Warfare en Warzone om cheaters aan te geven.

Infinity Ward speelt het in Warzone hard in hun strijd tegen de cheaters

Word je momenteel ‘onterecht’ gekilled in een potje MP in Modern Warfare of in Warzone, dan kun je deze cheaters ouderwets aanmelden bij Infinity Ward. Zij beslissen dan of de banhammer gehanteerd wordt. De bewijslast is echter dun. Het is jouw woord tegenover het (doorgaans ongehoorde) woord van de cheater. Want wie zegt dat de man of vrouw in kwestie echt heeft gecheat? Wie weet ben jij wel de eikel en kon je niet tegen je verlies en heb je iemand uit pure frustratie aangegeven als cheat… In die situatie moet nu verandering komen door de introductie van de killcam als bewijslast.

Voortaan is het mogelijk om valsspelers met behulp van de killcam aan te geven

Na de update is het nu mogelijk om de killcam te gebruiken om een valsspeler aan te geven. Ook¬† kun je, als je niet aan een wedstrijd meedoet of je uitrusting aan het tweaken bent, de spectatormode gebruiken om cheaters te melden die onmogelijke kills maken. Lijkt ons al een stap in de goede richting. De nieuwe anti-cheat-update moet ergens deze week in zowel de ‘gewone’ multiplayer als de Warzone mode van Call of Duty verschijnen.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch