Menu Premium

Je kan in Xbox Live nu je Gamertag kiezen, zelfs als deze al gekozen is

Lars Leeftink 22/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zou het dan echt? Volgens Xbox/Microsoft wel. Hoe lang wordt er al gevraagd om een oplossing voor dit welbekende probleem? En waarom wordt het niet opgelost en zitten we nog steeds met hetzelfde probleem? Nou, nu lijkt er dus wat schot in de zaak te komen. Tenminste, zo lijkt het. Het was al aangekondigd tijdens de E3, maar nu wordt het wat breder uitgevoerd op Xbox Live en de Xbox One. Of Microsoft een definitive oplossing heeft gevonden is nog afwachten, maar…

Er zit een addertje onder het Xbox Live Gamertag gras

Vanzelfsprekend. Want je denkt toch zeker niet dat het allemaal rozenkleur en maneschijn is. De melding die je krijgt wanneer een Gamertag die jij wil gebruiken al gebruikt wordt blijft hetzelfde. Dat wat er gaat veranderen is dat je wel degelijk de naam krijgt die je wil gebruiken, alleen toch ook weer niet. Xbox genereert namelijk een toevoeging met cijfers. Als jij dus KingSlayer1 wil heten en deze is al in gebruik, dan wordt jij bijvoorbeeld KingSlayer 106 met daartussen een hekje. Zo krijg je dus je Gamertag, maar wordt er wel wat aan toegevoegd. Deze toevoeging wordt echter wel wat kleiner gemaakt, zodat de naam meer opvalt dan de cijfers die daarachter staan. Het is een systeem dat blijkbaar op onder meer Battle.net en Discord al wordt gebruikt.

Wat moeten we hiervan vinden?

Ten eerste mag je dat natuurlijk zelf bepalen. Sommige zullen vinden dat dit een prima oplossing is, zolang ze hun Gamertag maar krijgen. Andere zullen nu weer teleurgesteld zijn dat er een gegenereerde cijfercode achter hun Gamertag komt te staan, ondanks dat die uiteindelijk amper zichtbaar zal zijn.

Vindt jij dit een goede oplossing of gaat dit alleen maar voor meer frustratie zorgen? Hoe zou jij willen dat het probleem opgelost wordt? Zou jij het erg vinden dat er meerdere mensen zijn met dezelfde gamertag? Laat het weten in de comments hieronder en deel je eventuele ideeën!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch