Menu Premium

Je gaat nog erg lang moeten wachten op Kojima’s Death Stranding

Yannick van Doorn 16/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Jeeuj een nieuwe IP! En als bijkomstigheid ook nog eens uit het brein van niemand minder dan Hideo Kojima. De mooie trailer met een hoofdrol voor acteur Norman Reedus geeft stof tot nadenken, want wat voor een game gaan we precies krijgen als we ‘m in ons bezit krijgen? De komende maanden of misschien wel jaren zullen stap voor stap uitkomst gaan bieden. Een ding is in ieder geval zeker, je gaat nog erg lang moeten wachten op Kojima’s Death Stranding.

Tijdens een interview met Digital Spy lichtte Kojima een heel klein tipje van de sluier op, maar wel op zijn eigen manier. We kunnen niet echt zeggen dat “het moet een game zijn die om de touwen en niet om de stokken draait” in eerste instantie veel duidelijkheid verschaft. In een korte uitleg zegt Kojima dat dit gebaseerd is op een kort verhaal, ‘Rope’ genaamd, van de Japanse auteur Kobo Abe. Hierin zegt hij dat het allereerste gereedschap dat de mensheid gebruikte een stok was. Deze stok was er om jezelf te beschermen. Hierna kwam het touw om alle goede dingen dichtbij je te houden. “In de games van tegenwoordig communiceren we voornamelijk met deze ‘stokken’, zoals wapens. In Death Stranding willen we dat gamers ook de ‘touwen’ gaan gebruiken”. Het doel van de multiplayer is om connecties te maken.

Na de trailer van Death Stranding werd snel de vergelijking gemaakt met Silent Hills. Kojima countert dit door te zeggen dat de game meer Metal Gear Solid dan Silent Hills gaat worden. “In de game heb je de controle over het karakter van Norman Reedus en het zal een actiegame worden als je er echt een genre aan wilt koppelen, maar net zoals Metal Gear Solid van actiegame naar stealth actie werd omgetoverd, zal dat met deze game ook gebeuren. Tijdens het spelen zal je erachter komen dat er nog niets zoals dit bestaat”.

De komende maanden zullen uit gaan wijzen wat de game precies in gaat houden en wat ons te wachten staat. Tot die tijd is het fantaseren over wat het kan gaan worden. Op wat voor game hoop jij na het zien van de trailer?

Bron: Digital Spy

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch