Menu Premium

Jarama circuit bevestigd voor GRID Autosport

Gamekings Redactie 12/05/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Elke racefanaat heeft zo zijn of haar eigen favoriet wat circuits betreft. Zo ook de ontwikkelaars van Codemasters, want toen zij begonnen met praten over wat er allemaal in hun aankomende game moest komen te zitten, had iedereen een eigen mening. Er was één circuit die bovenaan die lijst scoorde, namelijk het Spaanse Circuito del Jarama. En het kan dan ook niet anders: vandaag wordt het Jarama circuit bevestigd voor GRID Autosport. Word jij als fan daar ook enthousiast van?

Op het officiële ‘Codies Blog’ van Codemasters wordt dit nieuws onthuld door John Lewis, lead environment artist bij het bedrijf. Hij is mede-verantwoordelijk voor (bijna) alle circuits in de racetitels van Codemasters en de man wordt dan ook op persoonlijk niveau enthousiast van Circuito del Jarama. Opvallend feitje over dit circuit is dat deze is ontworpen door een Nederlander, namelijk John Hugenholtz, die ook Suzuka en Zolder op z’n naam heeft staan. Sinds de opening in 1967 hebben alle typen voertuigen al hun rondes gereden op het circuit en virtueel gezien was Jarama ook te berijden in Race Driver: GRID.

Ze pakken bij Codemasters de 2013-versie van Circuito del Jarama, gezien er recentelijk flink gebouwd is rondom het circuit. De originele torens uit 1960 zijn omver gehaald, terwijl deze bijna een iconische waarde hebben voor het circuit. Daarnaast is er gekozen om deze een zomerse vibe mee te geven, waardoor het hele Spaanse gevoel duidelijk moet zijn tijdens het rijden op Jarama. Volgens John Lewis had de 2008-versie in Race Driver: GRID had een veel groenere kleurensamenstelling en wordt het in GRID Autosport vrij duidelijk dat het heet is op de baan.

In totaal bevat GRID Autosport 22 locaties, waar Circuito del Jarama er dus eentje van is. Of Codemasters het gevoel goed kunnen overbrengen, merken we op 27 juni. GRID Autosport verschijnt op de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

Jarama circuit bevestigd voor GRID Autosport

Jarama circuit bevestigd voor GRID Autosport

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch