Menu Premium

Japan Studio maakte een enorme Dualshock 4 controller voor Knack

Gamekings Redactie 10/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

We zijn bijna allemaal op jonge leeftijd begonnen met het spelen van videogames. Naarmate je ouder wordt, verandert ook de ervaring. Het type games dat je speelt kan veranderen en het platform waarop je speelt wordt met de tijd vervangen voor iets nieuws. Door jaren lang te gamen, krijg je meer inzicht en word je er beter in. Bij Sony wilden ze zich inleven in jonge gamers. Japan Studio maakte een enorme Dualshock 4 controller voor Knack, zodat ze konden herbeleven hoe het is om met kleine knuistjes te spelen.

Het is wel creatief bedacht. Controllers van gameconsoles worden natuurlijk ontworpen voor volwassen, echter houdt dit kinderen niet tegen om net zoveel plezier te beleven aan het spelen van videogames. Om als volwassene hetzelfde gevoel te krijgen als een achtjarige met een normale controller, moest er een slim plan bedacht worden. Zo af en toe is het beste idee niet eens zo lastig, iets waar Mark Cerny achterkwam. We kennen Mark Cerny tegenwoordig vooral als de man die de PlayStation 4-onthulling deed, maar ook achter de schermen werkt hij flink mee aan de next-gen console van Sony. Hij is niet voor niets de hoofdarchitect van de PlayStation 4. Aan hem was het de taak om met het perfecte idee te komen. Met ondersteuning van Japan Studio kwam hij met het idee om iets te doen aan de verhouding tussen een gemiddelde hand en een PlayStation 4 controller.

 Er werd niet zonder reden een enorme controller gemaakt, want het was om de speelbaarheid van een aankomende PlayStation 4-titel te testen. Met Knack wil Sony een familiegame op de markt brengen, speelbaar voor zowel hardcore-gamers als beginners. Met Crash Bandicoot en Spyro in het achterhoofd, welke allebei mede door Mark Cerny geproduceerd zijn, gingen ze met het oog op gebruikersvriendelijkheid, aan de slag om Knack te perfectioneren. Tijdens testen met de enorme PlayStation 4 controller kwamen ze erachter dat gamen alleen maar lastiger wordt wanneer het formaat uit verhouding is. Doordat jonge kinderen moeilijker bij de knoppen komen, is het lastig om snel te kunnen reageren in games. Het ligt dus niet aan de complexiteit van het knoppenschema, maar de mogelijkheid er goed bij te kunnen. Uit testen bleek dat de schouderknoppen van de PlayStation 4 controller niet te bereiken zijn voor kinderhandjes. In een familiegame als Knack is het dan ook niet handig om deze knoppen te gebruiken voor bepaalde acties.

Volgens Cerny hebben veel mensen leren gamen op consoles en handhelds met simpele knoppenschema’s. Kijk naar bijvoorbeeld de Super Nintendo, Gameboy of SEGA Genesis. De controllers van deze consoles zijn een stuk simpeler dan de hedendaagse varianten. Het is een proces geweest wat veel gamers hebben meegemaakt, waardoor ze minder moeite hebben met de controllers van nu. Daarnaast zegt Mark Cerny dat iedereen die nu begint met games vooral begint met spelen op tablets en telefoons. Omdat de controllers voor de huidige consoles een stuk complexer zijn dan een touchscreen, is de stap van de tablet naar een console een stuk groter. Cerny is dan ook van mening dat Knack een brug moet zijn voor beginnende gamers die willen gamen op consoles. Doordat ze nu gespeeld hebben met een enorme PlayStation 4 controller is er meer inzicht hoe die brug te slaan. Het zal mij benieuwen hoe we dat in de praktijk gaan terug zien.

Japan Studio maakte een enorme Dualshock 4 controller voor Knack

Japan Studio maakte een enorme Dualshock 4 controller voor Knack

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch