Menu Premium

Jagex ontslaat 13 werknemers van het Transformers Universe team

Gamekings Redactie 01/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ook in de game-industrie is het crisis. Niet alleen consumenten, maar ook bedrijven moeten ondertussen op de centjes letten. Elk project waarmee ze starten moet eindigen in een financieel succes en als dat niet gebeurt staat het voortbestaan van de ontwikkelaar op het spel. Ook bij een van de grootste ontwikkelaars van online games moet er gekeken worden naar de financiën. Jagex ontslaat 13 werknemers van het Transformers Universe team, terwijl de game nog lang niet af is.

Niet bij iedereen zal er een belletje gaan rinkelen wanneer we Jagex noemen, de Britse ontwikkelaar en uitgever van online games kennen vooral we van RuneScape, ‘s werelds grootste free-to-play MMORPG. Naast het succesvolle RuneScape zijn zij ook verantwoordelijk voor games als Ace of Spades en War of Legends. Nu werd het tijd om een bekende franchise te voorzien van een eigen online universum. In samenwerking met Hasbro, de speelgoedfabrikant die de rechten in handen heeft, werkt Jagex aan Transformers Universe. In Transformers Universe gaat het om de eeuwigdurende strijd tussen de Autobots en Decepticons. Als speler kun je kiezen welke van de twee partijen op jouw steun kunnen rekenen. Er is verder nog weinig bekend over de game, behalve dat je in staat zult zijn zelf je character te bouwen naar wens. Dit naar voorbeeld van Transformers: War for Cybertron en Transformers: Dark of the Moon, waarin het ook mogelijk was om aan je Transformer te sleutelen.

Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren voor fans van Transformers, maar de ontwikkeling van de game kent wat wijzigingen, ten opzichte van het oorspronkelijke plan. Zo zijn ze veranderd van werkwijze en zal Transformers Universe gaan draaien op een doorontwikkelde versie van de RuneScape 3-engine. Onder druk van Hasbro moet de game nog dit jaar uitkomen, wat Jagex liet beslissen om de boeg om te gooien. Door bestaande techniek te gebruiken zal er dan ook minder tijd nodig zijn om Transformers Universe te voltooien. Echter is er ook slecht nieuws voor een aantal, nu Jagex deze keuze gemaakt heeft. Nadat zij opnieuw gingen inschatten hoeveel werk er nog gestoken moet worden in Transformers Universe, kwamen zij tot de conclusie dat ze meer mensen hadden rondlopen dan nodig. Dit betekent dat dertien werknemers hun bureau mochten opruimen en op zoek kunnen naar een nieuwe baan. Volgens Jagex was het onmogelijk om deze dertien ongelukkigen te voorzien van werk, waardoor ze genoodzaakt waren gedag te zeggen.

Het is de bedoeling om Transformers Universe nog dit jaar te laten verschijnen, dus laten we hopen binnenkort meer te zien van de game. Ook hoop ik dat de ontslagen werknemers snel een nieuwe baan gevonden hebben.

Jagex ontslaat 13 werknemers van het Transformers Universe team

Jagex ontslaat 13 werknemers van het Transformers Universe team

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch