Menu Premium

Jack Tretton vertrekt eind deze maand bij Sony

Karim Shehata 06/03/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

6 maart 2014 kan de geschiedenisboeken in als een productieve dag in de game-industrie. Zo werd vandaag de releasedatum van Watch Dogs bekendgemaakt, maar de hype om die releasedatum in de weken, dagen en uren daarvoor was misschien nog wel groter. Daarnaast werd bekend wanneer Dark Souls II haar weg zal vinden naar de PC, maar nog geen twee uur voor het einde van de dag is er misschien wat triester nieuws te melden: Jack Tretton vertrekt eind deze maand bij Sony.

Dit heeft Sony Computer Entertainment America deze avond bekendgemaakt. Deze beslissing komt volgens beide partijen voort uit een “akkoord tussen Jack Tretton en Sony om het contract niet te verlengen”. Hierdoor verliest Sony Computer Entertainment America dus haar huidige CEO. Het nieuws lijkt binnenshuis al langer bekend te zijn geweest, want Shawn Layden zal Jack Tretton gaan opvolgen. Op dit moment is hij nog één van de verantwoordelijke van Sony Network Entertainment International. Vanaf 1 april zal hij dus de PlayStation-divisie van het Japanse bedrijf gaan leiden in Amerika.

Jack Tretton had zelf ook nog een reactie in petto: “Werken bij Sony Computer Entertainment America is de meest belonende ervaring geweest in mijn carrière”, begint Tretton. “Alhoewel ik het werken bij Sony ga missen, kijk ik erg uit naar de nieuwe stap die ik mijn carrière ga zetten”. Hij voegt daar nog aan toe dat hij iedereen wil bedanken die hem in de afgelopen negentien jaar gesteund heeft bij het bedrijf.

Dat Tretton dus een langzittende CEO is, lijkt erg duidelijk. De man die al jaren de E3-presentaties van Sony PlayStation leidt en tevens presenteert, kwam bij het bedrijf toen de PlayStation nog in de kinderschoenen stond, namelijk in 1995. Hij heeft de Amerikaanse divisie van het bedrijf geleid door de releases van de PlayStation tot de PlayStation 4. Ook mag hij de Amerikaanse eindverantwoordelijke genoemd worden van de PlayStation Vita en de PlayStation Portable. Medewerkers van het bedrijf, zoals Sony Computer Entertainment’s overkoepelende CEO Andrew House hebben dus ook niets meer dan goede woorden over voor de man: “Ik heb bijna twintig jaar met Jack Tretton gewerkt en daarom wil ik hem ook bedanken voor al zijn inzet, leiderschap en alles wat hij opgeofferd heeft om Sony Computer Entertainment America te leiden. Ik wens hem dan ook het beste in de toekomst”. Andrew House wilde daarnaast de nieuwe CEO van de Amerikaanse PlayStation-tak officieel verwelkomen door te zeggen dat hij erg veel vertrouwen heeft in Shawn Layden. House heeft het grootste vertrouwen erin dat Layden het bedrijf minstens net zo goed kan leiden als Tretton dat in de afgelopen negentien jaar heeft gedaan. Daaraan toevoegend heeft ook de gloednieuwe CEO een reactie gegeven op dit nieuws, door te zeggen dat hij zeer vereerd is om de nieuwe baas te mogen zijn bij Sony Computer Entertainment America.

Er komt dus een einde aan het tijdperk ‘Jack Tretton’ bij Sony. De man is zoals gezegd verantwoordelijk geweest voor alle hardwarematige PlayStation-lanceringen sinds het überhaupt bestaat en daarom ben ik zeer benieuwd hoe Shawn Layden dit gaat invullen. Laten we voor Sony maar hopen dat hij in ieder geval niet al teveel beginnersfoutjes maakt, want het gaat de laatste tijd lekker met alles wat PlayStation is bij het Japanse bedrijf. Om die reden wensen we Jack Tretton een hele fijne en productieve toekomst toe, terwijl we Layden het allerbeste wensen bij Sony. Laten we hopen dat de game-industrie deze man snel in de harten kan sluiten!

Jack Tretton vertrekt eind deze maand bij Sony

Jack Tretton vertrekt eind deze maand bij Sony

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch