Menu Premium

Jaar lang Formule 4 rijden door te gamen? Het kan dankzij MP Motorsport

Jan Johan Beldrok 05/02/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

We krijgen hier op de redactie regelmatig mails over esports en competities binnen. En als we eerlijk zijn, dan doen we daar weinig mee. Niet omdat we esports en competities niet cool vinden. Maar vooral omdat we dan wel bezig kunnen blijven. Er is zoveel voorhanden.. Maar een competitie als degene die MP Motorsport is gestart, die zie je maar zelden. Want waar kun je een seizoen lang racen in de Formule 4 (for real) winnen door games te spelen. Nou…

De droom van een carrière in de autosport is weer iets meer bereikbaar

Het is voor veel gamers een droom die onbereikbaar lijkt: professioneel autocoureur worden in de formuleauto’s of de toerwagens. MP Motorsport, het grootste raceteam van Nederland, gaat daar verandering in brengen met de MP Motorsport Competitie. Dit is een talentenwedstrijd waaraan iedereen van 7 tot 60 jaar kan meedoen om die eerste belangrijke stap te zetten op weg naar een carrière in de autosport. De hoofdprijzen: een heel seizoen meedoen in de Formule 4 of de Ford Fiesta Sprint Cup, of een jaar lang clubwedstrijden racen op de kartbaan van Strijen.

Meedoen is verrassend simpel (maar kost wel wat)

Het concept van de MP Motorsport Competitie is verrassend eenvoudig: alle deelnemers betalen met hun inschrijfgeld elk een fractie van wat er nodig is om de winnaars een heel seizoen te laten racen of karten. Dankzij deze slimme opzet kan elke gamer zijn eerste stappen in de autosport zetten. Als je maar snel genoeg bent! Iedereen uit Nederland en België zonder racelicentie mag zich inschrijven voor de MP Motorsport Competitie. De minimumleeftijd is 7 jaar, de competitie accepteert deelnemers tot en met 60 jaar. Deelname kost 5000 euro exclusief bt

Vier leeftijdscategorieën met elk 100 deelnemers

Aan de MP Motorsport Competitie nemen in vier leeftijdscategorieën steeds 100 deelnemers mee. De eerste ronde van de talentenwedstrijd is voor elke leeftijdscategorie een gamecompetitie in de racesimulator – een kolfje naar de hand van iedereen die zijn racevaardigheden thuis met zijn of haar eigen setup heeft opgedaan. Daarna volgen twee ronden op de kartbaan. De winnaars van de jonge leeftijdscategorieën zijn na de kartrondes bekend. Maar liefst tien deelnemers tot 11 jaar en vijf deelnemers tot 16 jaar winnen een kart, racekleding en een seizoen clubwedstrijden op de kartbaan van Strijen.

MP Motorsports Competitie biedt kans op heel seizoen in Formule 4 of Ford Fiesta Sprint Cup

De deelnemers vanaf 16 jaar gaan daarna door voor hun racelicentie en de finalerondes in een raceauto uit de Ford Fiesta Sprint Cup. De deelnemers van 16 tot 25 jaar maken kans op een heel seizoen met MP Motorsport in het Spaans Formule 4-kampioenschap, de belangrijke eerste stap op weg naar de Formule 1. Deelnemers die ouder dan 26 jaar of langer dan 1.85m kunnen een jaar lang in de Ford Fiesta Sprint Cup met Bas Koeten Racing winnen. Daarmee kan ook een oudere winnaar die mooie droom waarmaken.

Inschrijven doe je hier

Meer informatie over de MP Motorsport Competitie en de mogelijkheid om je in te schrijven kun je vinden op de officiële website. De inschrijving sluit op 6 april 2020.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch