Menu Premium

Iwata ziet graag meer smartphone games op Nintendo 3DS

Lisette Atsma 06/02/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorige maand maakte Nintendo zijn financiële cijfers bekend voor het derde kwartaal van vorig jaar. Met een verlies van 15 miljoen dollar vielen deze voor de negende maand op rij tegen. Nintendo’s president Satoru Iwata heeft nu echter een idee naar voren gebracht waarmee ze de verkoop van hun systemen willen stimuleren. Zo wil Iwata meer smartphone games op de 3DS zien.

Verrassend is het niet, tegenvallende verkoopcijfers willen aanvechten met een influx aan games, om aanschaf van een console aantrekkelijker te maken. Niet alleen wil Iwata dat verschillende smartphone games naar de Nintendo 3DS geport worden, Nintendo zal ook oude Nintendo-titels gaan recyclen en opnieuw uitbrengen voor de Nintendo 3DS. Hij heeft verder nog niets gezegd over welke oude games dit zouden kunnen zijn, maar de archieven van Nintendo zijn groot genoeg dat er een paar diamantjes tussen kunnen zitten.

Het plan is om deze games tegen een lagere prijs te verkopen. Met deze plannen hoopt Nintendo op zijn oude omzet terug te komen in maart 2017. Met een nog altijd teleurstellende Wii U verkoop en een verwacht verlies van meer dan 355 miljoen dollar over heel 2014, mag er inderdaad nog wel heel wat gebeuren om het in 2017 opnieuw winstgevend te laten verlopen.

Bron: Polygon – Kotaku

Iwata ziet graag meer smartphone games op Nintendo 3DS

Iwata ziet graag meer smartphone games op Nintendo 3DS

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch