Menu Premium

Iwata vertelt over het bereik van de Wii U GamePad

Gamekings Redactie 17/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat de Wii U Pro controller een batterijduur gaat hebben van zo’n 80 uur. Nu is de Pro controller tof, maar niet het nieuwe stukje hardware waar elke Nintendo fan zo benieuwd naar is, dat is natuurlijk de Wii U Gamepad. Nintendo’s opperbaas Saturo Iwata vertelt over het bereik van de Wii U GamePad.

Het ding dat de nieuwe Wii U controller zo bijzonder maakt, waardoor deze tot nu toe zoveel lof heeft ontvangen, is met honderd procent zekerheid de feature die het mogelijk maakt games op je GamePad verder te spelen. Je kent de situatie wel: je weet donders goed dat je vriendin om acht uur perse X-Factor wil kijken, maar toch begin je om kwart voor acht nog aan een nieuw leveltje ZombiU. Een situatie als deze heeft zonder de GamePad twee uitkomsten. Je gamet door, krijgt ruzie en slaapt een nachtje op de bank, of, je stopt, verliest je savegame en moet opnieuw beginnen. Geen van beiden leuke opties. Nu biedt de GamePad een derde uitkomst. Je gamet lekker verder, op je GamePad, terwijl je vriendin, naast je op de bank toch haar serie kan kijken.

Nu doet zich een tweede situatie voor. Je bent rustig wat zombies aan het afknallen en opeens staan daar vijf afkeurende, af en toe een hysterische gil uitslakende vrienden van je vriendin in de woonkamer. Blijkt dat ze hen heeft uitgenodigd voor een avond film en roddels, iets waar ze de tv voor nodig hebben, de volledige bank bij in beslag nemen en de kamer vullen met een eindeloze stroom aan roddels over mannen, relaties en kleding. Iets, waar je tijdens het gamen allesbehalve op zit te wachten. Naast hen op de bank ploffen zit er dus niet in, het wordt verhuizen naar een andere kamer.

Maar, nu komt het. Hoe ver is nu eigenlijk het bereik van de GamePad? Is het überhaupt wel mogelijk in een ander vertrek van je huis verder te spelen? Die vraag beantwoordt Iwata vandaag in zijn eigen blog, Iwata Asks.

Het bereik van de Wii U is voor elke gamer anders. De verbinding tussen de controller en de console werkt via radiogolven. Hoe ver deze radiogolven heen en weer kunnen worden verstuurd is onder andere afhankelijk van de bouw van je huis. In een houten huis heb je een groter bereik dan in een huis van gewapend beton, de golven worden beïnvloed door metalen en water. Hoeveel muren zitten er tussen je controller en de console, hoe dik zijn deze muren, allemaal factoren die meetellen bij het bereik van de controller.

Ook de plaatsing van de Wii U zelf, kan een wereld van verschil maken. Zet hem vooral niet in een metalen kast, die zal een groot gedeelte van de golven blokkeren. Een open omgeving bevordert het bereik wezenlijk. Wil je de controller optimaal kunnen gebruiken, dan zul je binnen een straal van ongeveer acht meter van je console moeten blijven. Omdat de hoeveelheid bereik zo gebonden is aan de plek zelf, blijft het verder een kwestie van uitproberen.

Ben jij een fervent toilet-gamer en kun je geen moment van de dag zonder games? Zelfs niet tijdens het draaien van een flinke toef? Nou, dan zou het zomaar kunnen dat jij een van de gelukkigen bent en er voortaan volop wc-avonturen, met de GamePad, in jouw huis mogelijk zijn.

Iwata vertelt over het bereik van de Wii U GamePad

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch