Menu Premium

Is S.T.A.L.K.E.R. 2 dan eindelijk echt in ontwikkeling?

Jan Johan Beldrok 07/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op 15 mei 2018 plaatste GSC World op hun eigen Twitter-kanaal een tweet met de letters S.T.A.L.K.E.R. 2 en de tekst ‘A.N.N.O.U.N.C.E.D. 2’. Een van de meest bijzonder shooters (en helaas niet een van de beste) leek een vervolg te krijgen. Leek, want daarna werd het volstrekt stil. Tot vandaag. Vandaag verscheen er weer een tease op hetzelfde kanaal. En wederom lekker cryptisch. Als we de tweet van het officiële GSC-account mogen geloven, is S.T.A.L.K.E.R. 2 nu echt in ontwikkeling en zijn ze mogelijk al een behoorlijk stuk op weg.

35 staat  voor de verjaardag van Tjernobyl. En waar draait S.T.A.L.K.E.R. 2  om…

 

De tweet toont het cijfer ’35’ plus de begeleidende tekst ‘What is hiding in 2.0.2.1.? First part of the code is solved – it’s 35. Maybe it will help you in future. Volgens knappe koppen die meteen aan het puzzelen sloegen, duidt het getal 35 op de ‘verjaardag’ van de ramp in Tjernobyl. En laat dat nu exact zijn waar het bij S.T.A.L.K.E.R. 2 om draait.

JJ hoopt in ieder geval dat deze speculanten het bij het rechte eind hebben. ‘Het eerste deel was buggy en de gameplay liep soms erg stroef. Maar wat een sfeer zat er in de game. En wat was de setting vet.’ JJ weet niet of GDC World beter werk gaat leveren dan het team achter de eerste S.T.A.L.K.E.R. ‘De studio is in 2011 failliet gegaan en heeft een doorstart gemaakt waarbij een groot deel van de oorspronkelijke crew niet meer aanwezig was. Die zijn andere studio’s begonnen. Een daarvan, West Games, wil via crowdfunding een nieuwe S.T.A.L.K.E.R.-game maken. Pikant dus. GDC World zegt echter dat West games daar niet de rechten voor bezit en zijn wel.’ Veel onduidelijkheid dus, die hopelijk snel opgelost wordt. Want voor een nieuwe S.T.A.L.K.E.R.-game kun JJ en andere presentatoren bij Gamekings altijd wakker maken. JJ: ‘Daarom voorspel ik (wishful thinking) dat de première van S.T.A.L.K.E.R. 2 op de aanstaande E3 te bewonderen valt. Op de PC Persconferentie.’

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch