Menu Premium

Is Microsoft bezig met de productie van de volgende Xbox?

Gamekings Redactie 05/05/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Volgens een bron van IGN is Microsoft al bezig met de productie van de volgende Xbox.

Dan komt hij wel en dan komt hij weer niet, het geruchten-schip van de nieuwe Xbox blijft maar heen en weer schommelen. Volgens een bron van IGN is Microsoft echter nu toch echt begonnen met het verzamelen van de next-gen hardware. Het elektronica bedrijf Flextronics is verantwoordelijk voor de hardware van de Xbox 360, en was ook de fabrikant van de originele Xbox. Het gerucht gaat dat de Austin, Texas afdeling van Flextronics begonnen is aan de montage van de nieuwe Xbox.

Voorafgaand aan de productie creëerde Flextronics een nieuwe testgroep die gescheiden was van de rest van het bedrijf. Dit team was uitsluitend bezig met de uitgebreide marketing, software en hardware tests van de nieuwe Xbox. Hieruit kan blijkbaar geconcludeerd worden dat Flextronics bezig is met het bouwen van de hardware, maar dat betekend nog niet dat we de Xbox 720, Durango of hoe de doos dan ook mag gaan heten, snel voorbij zien komen.

In alle waarschijnlijkheid wordt de nieuw ontwikkelde hardware gebruikt voor development kits, consoles die specifiek voor game ontwikkelaars zijn ontwikkeld waardoor zij aan de slag kunnen gaan met het maken van vette next-gen games. Microsoft beloofde ons dat het op de E3 nog niks bekend zou maken over hun nieuwe console en bevestigen dit nog eens duidelijk in een statement naar aanleiding van deze geruchten: ”Xbox 360 has found new ways to extend its lifecycle like introducing the world to controller-free experiences with Kinect and re-inventing the console with a new dashboard and new entertainment content partnerships. We are always thinking about what is next for our platform and how to continue to defy the lifecycle convention. Beyond that we do not comment on rumors or speculation.”

Dat de nieuwe Xbox er aan zit te komen, wordt steeds waarschijnlijker. Het blijft echter nu voorlopig nog een gerucht, omdat Microsoft alles glashard blijft ontkennen. Wat maak jij van al deze speculatie?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch