Menu Premium

Harder nolifen in Minecraft met add-ons en crossplay

13/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Minecraft is misschien wel de game die op de meeste manieren te spelen is. Ouderwets – ja, al sinds mei 2009 – op PC of wellicht op de achterbank in de auto op jouw iPad of telefoon en zelfs in virtual reality met Gear VR, maar vanaf vandaag komt daar nog een manier bij! Online, crossplatform, met zijn allen. Minecraft Realms is vanaf nu beschikbaar voor Minecraft Windows 10 Edition, Minecraft VR Edition en Minecraft Pocket Edition!

Niemand minder dan Oculus-baas John Carmack zat vanavond op het podium tijdens de Microsoft E3-persconferentie om succesformule Minecraft nog een keer te laten zien op ‘zijn’ Gear VR. Niet zonder reden, want terwijl hij met zijn headset op in een ‘minecart’ zat om zijn maag een paar slagen om te draaien, speelde hij tegelijkertijd het grote blokkenspel samen met Mojang-werknemers die stuk voor stuk op een ander platform in de ‘realm’ zaten.

Een realm is als je Minecraft de afgelopen jaren een beetje hebt gevolgd geen onbekend begrip. In Realms huur je een server waar je daarna met jouw vrienden kunt heersen over jouw Minecraft-wereld. Hoewel veel van de vandaag aangekondigde games Xbox One en Windows 10 crossplay-functionaliteiten hebben, is dat voor Minecraft nóg niet het geval. Wel kun je straks tijdens je lange reis naar Zuid Frankrijk – met de passende 4G-buitenlandbundel natuurlijk – met je vrienden die nog in het regenachtige Nederland zitten blijven spelen, crossplatform van PC naar mobiel en andersom.

Ook kondigde Microsoft aan dat Minecraft PE binnenkort gebruik kan gaan maken van Texture Packs voor een ander uiterlijk, Xbox Live Trophies en add-ons om de beleving aan te passen. Een voorbeeld van zo’n add-on is bijvoorbeeld dat je het in de game in plaats van tegen zombies die jou tot moes proberen te slaan, opneemt tegen aliens die juist alle kogels om jouw oren laten vliegen met hun blasters. Ook konden we zien hoe villagers – die voorheen als nutteloze characters rondliepen – meevochten in hun nieuwe ‘Men In Black’-uiterlijk.

Voor crossplatform tussen consoles, Windows 10 en mobiele platformen moeten we nog even wachten tot Minecon op 24 en 25 september, dan kan je daar meer informatie over verwachten. Wat vind jij van al deze nieuwe mogelijkheden om Minecraft te spelen? Laat het ons weten in de comments!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch