Menu Premium

Microsoft’s InXile op zoek naar werknemers voor next-gen singleplayer RPG

Lars Leeftink 09/12/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Microsoft heeft ze nu al een tijdje binnen, maar InXile zoekt nu al naar werknemers voor nieuwe games. Ze zijn namelijk op zoek naar een Lead Software Engineer voor mogelijk een nieuwe triple-a titel voor de next-gen consoles.

InXile: de RPG specialist

Zo mogen we dat toch wel stellen. InXile wordt geleid door de legendarische Brian Fargo van Fallout fame. InXile werkt nu al een tijd voor Microsoft, maar de next-gen console komt eraan en dus moet Microsoft op de Xbox met titels gaan komen. Want het gat met PlayStation is opgelopen vanwege het ontbreken van content. Het zoeken van een Lead Software Engineer betekent dat er idee├źn zijn voor een nieuwe titel. Een next-gen triple-a RPG game. In de post wordt de game omschreven als een singleplayer experience met actie-elementen. Het is veel informatie, maar toch kunnen we er voorlopig vrij weinig mee. InXile heeft eerder al aangegeven dat het bezig is met meerdere nieuwe titels.

Drukte van belang

Want naast de games waar ze dus voor next-gen mee bezig zijn, zijn ze ook nog bezig met Wasteland 3. Die game komt ergens volgend jaar uit voor PC, PlayStation 4 en Xbox One. Daar komen dus nog wat titels bovenop, wat betekent dat er ook meer manschappen nodig zijn om deze games te kunnen maken en leiden. De kans is ook groot dat de next-gen game een Xbox-exclusive gaat zijn. Xbox heeft die content namelijk gewoon simpelweg nodig. De ontwikkeling van de game zal nog wel even op zich laten wachten en waarschijnlijk zal de game dan ook niet klaar zijn voor de launch van de next-gen console.

Vorige games van de developer waren onder meer The Bard’s Tale, Wasteland 1 en 2, Torment: Tides of Numenera. Ze zijn inmiddels al een tijdje bezig met games maken, maar de next-gen game is echter iets waar ze waarschijnlijk technologisch gezien een volgende stap willen gaan zetten. En zal ze dat zelf niet willen, dan zal Xbox/Microsoft ze wel dwingen.

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch