Menu Premium

Internetverbinding vereist bij het spelen van SimCity

Gamekings Redactie 29/03/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nieuws op het SimCity front. Gamers die SimCity aan hun collectie toe gaan voegen, moeten nog even wachten tot ze kunnen modden. Dat niet alleen, je hebt tijdens het gamen non-stop verbinding met het internet nodig.

EA Maxis heeft bevestigd dat de game SimCity altijd een online connectie vereist. De game wordt verkocht op verschillende digitale distributie platformen. Maar waar je de game ook gaat kopen, je zult via Origin verbonden moeten zijn om te gamen. EA zegt dat de online connectie nodig is door de multiplayer van de game en doordat het gedrag van de speler invloed heeft op de wereldwijde economie van SimCity. Jammer maar helaas dus voor de mensen die SimCity willen spelen zonder online te zijn.

Bij de release zal de titel ook modden niet ondersteunen. EA ziet wel in dat mods een belangrijke functie zijn in de SimCity games. “De reden dat mensen nog steeds SimCity 4 spelen, bijna tien jaar na de release, komt doordat de modding gemeenschap de game als het ware opnieuw gecreëerd heeft. De game is gevuld met nieuwe content en bugs zijn gerepareerd, het is zowel een hobby als een game geworden. We weten dit goed, we zijn geen idioten.”

De mogelijkheid om de game te modden gaat er wel aankomen zo te horen, alleen nog niet bij de release. Dat wordt nog even wachten.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch