Menu Premium

Infinity Ward en Neversoft worden mogelijk samen één studio

Karim Shehata 03/05/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Enkele maanden geleden maakte Activision bekend dat er nog een studio aan de Call of Duty-cyclus wordt toegevoegd, in de vorm van Sledgehammer Games. Eerder droegen maar twee studio’s de verantwoordelijkheid over de Call of Duty-franchise, maar door het toevoegen van Sledgehammer Games aan de serie die ieder jaar moet uitkomen, heeft iedere studio dus drie jaar de tijd om een Call of Duty-titel te ontwikkelen. Alhoewel dit met het door Infinity Ward ontwikkelde Call of Duty: Ghosts nog niet het geval was, werd de game door een aanzienlijke groep gamers genadeloos de grond in geboord, doordat de game volgens hen geen vernieuwing zou bieden. Sommige gamers beweren zelfs dat de beste tijd van Infinity Ward erop zit, maar hier kan snel verandering in gaan komen: Infinity Ward en Neversoft worden mogelijk samen één studio.

Dit meldt Giant Bomb op basis van een interne memo binnen Activision waar de website naar eigen zeggen beslag op heeft weten te leggen. Aangezien Activision nog niets heeft aangekondigd, kunnen we dus nog niets met zekerheid zeggen, maar het idee achter deze mogelijke fusie is natuurlijk niet zo’n gekke. De bepalende mensen achter Infinity Ward, die verantwoordelijk zijn voor het destijds baanbrekende Call of Duty 4: Modern Warfare, zijn bijna allemaal vertrokken bij de studio. De oprichters van Infinity Ward, Vince Zampella en Jason West, hebben zelfs nog een eigen studio opgericht en samengewerkt aan Titanfall, welke zeer goed werd ontvangen afgelopen maart. Het is dus zeker niet een gekke gedachte dat Activision vindt dat er een frisse wind moet gaan waaien door de de studio, vooral omdat Call of Duty: Ghosts erg wisselend werd ontvangen door de gamers en zelfs de eigen community.

Neversoft heeft daarnaast in het verleden al bewezen dat zij innovatie kunnen bieden. De studio is namelijk verantwoordelijk voor de Tony Hawk Pro Skater-franchise, maar maakte later ook naam en faam met de Guitar Hero-serie. Gezegd moet worden dat de laatstgenoemde franchise in eerste instantie werd ontwikkeld door Harmonix en Neversoft pas vanaf deel 3 de touwtjes in handen kreeg. Alhoewel beide series zo goed als zijn doodgebloed, is het misschien net de frisse wind die Infinity Ward kan gebruiken voor een nieuwe, verse Call of Duty-game. Neversoft heeft zelfs al wat ervaring met zowel de samenwerking met Infinity Ward als met Call of Duty, want de studio is verantwoordelijk voor de Extinction-modus die Call of Duty: Ghosts bevat. Wanneer de twee studio’s daadwerkelijk onder één dak worden gebracht, zal de “super studio” gewoon de naam Infinity Ward blijven dragen volgens de informatie van Giant Bomb.

Infinity Ward en Neversoft worden mogelijk samen één studio

Infinity Ward en Neversoft worden mogelijk samen één studio

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch