Menu Premium

inFamous: Second Son’s stad moet levendig aanvoelen

Gamekings Redactie 20/12/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als je het mij vraagt, moeten de next-gen consoles ons ook een nieuwe generatie ervaringen gaan bieden. Grafische updates zijn leuk, maar als het uiteindelijk nog steeds hetzelfde voelt is het niet genoeg. Gelukkig wordt de extra rekenkracht van de Xbox One en PlayStation 4 ook op technisch vlak benut, wat ervoor moet zorgen dat alles écht realistischer wordt. Zo ook bij Sucker Punch hun PlayStation 4-exclusive, want inFamous: Second Son’s stad moet levendig aanvoelen. In een interview met Official PlayStation Magazine vertelt de ontwikkelaar hoe ze dat voor elkaar willen krijgen.

Ze hebben namelijk bij Sucker Punch de term “The Reality Bubble”, welke doelt op het realisme (goh!) in de virtuele stad die ze creëren voor InFamous: Second Son. Nate Fox, de game’s creative director, vertelde daar het volgende over: “We willen niet dat het voelt alsof de wereld leeg is wanneer Devin [de held uit InFamous: Second Son] de wijk verlaat, dus we hebben dingen in de achtergrond draaien. Er zijn meer systemen dan ooit – het ecosysteem, de voetgangers hebben meer interactie met elkaar en laten meer zien wat er gaande is in de stad.”

InFamous: Second Son vindt plaats in een virtuele variant van Seattle, waar Sucker Punch dichtbij gelegen is. Toch heeft de ontwikkelaar niet alleen maar gekeken naar de stad zo realistisch mogelijk namaken. “Onze prioriteit was om de game zo leuk mogelijk te maken, dus we hebben niet slechts gebouwen zo realistisch mogelijk gemaakt omdat ze in het echt zo zijn. We hebben de realiteit gepakt en deze veranderd. Alle bekende plekken, alle aspecten van architectuur zijn zo gemaakt dat ze perfect matchen met Delsin’s krachten”, aldus Fox.

Er zijn meerdere ontwikkelaars bezig met sandbox-games, waardoor InFamous: Second Son zeker niet de enige is. We hebben dan ook al van meerdere partijen de belofte dat hun game levendig gaat aanvoelen. Als dat allemaal waar is, wordt voor “liefhebbers van het genre” 2014 een goed jaar. InFamous: Second Son komt uit op 21 maart voor de PlayStation 4, dus dan weten we of de beloftes van Sucker Punch ook daadwerkelijk waargemaakt worden.

inFamous: Second Son's stad moet levendig aanvoelen

inFamous: Second Son’s stad moet levendig aanvoelen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch