Menu Premium
Loading...

Indie-racegame Distance scheurt in 2015 naar de PS4

Jeroen Wiersma 02/12/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is donker en koud buiten, maar het licht dat door de ramen naar buiten schijnt, schept toch een soort gezellige sfeer voor de voetganger die voorbij loopt. Felle kerstverlichting maakt het straks in deze decembermaand helemaal compleet. Op een manier doet de grafische stijl van de komende game van indie-studio Refract, met de donkere wereld en de felgekleurde lichten, daar aan denken. Hun indie-racegame Distance scheurt in 2015 naar de PlayStation 4.

Iets anders waar je misschien aan denkt als je de trailer ziet, is Disney’s Tron. Die film beschrijft in één woord de grafische stijl misschien nog wel beter. Refract noemt Distance zelf een survival racer. Je rijdt niet rondje na rondje, maar probeert te overleven terwijl je van punt A naar punt B scheurt. Je komt dus zeker hindernissen tegen, maar je hebt ook de nodige futuristische gadgets op je auto. Je kunt bijvoorbeeld springen, boosten, draaien en vliegen. Dit geeft je de mogelijkheid op een soort parkour-achtige manier je eigen weg te banen over de track.  Op momenten zul je met hoge snelheden over de muur of het plafond racen, waarmee je punten scoort die je inzet voor meer boost.

Distance heeft voor ieder wat wils met online multiplayer, split-screen en een adventure-modus waarin je het verborgen verhaal van de wereld van Distance stukje bij beetje ontsluierd. Distance verschijnt 9 december op Steam Early Acces en zal ergens in 2015 uitkomen voor de PlayStation 4.

Bron: PlayStation Blog

Indie-racegame Distance scheurt in 2015 naar de PS4

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch