Menu Premium

In Resident Evil 7 zul je weinig wapens vinden om de angst mee weg te schieten

Bas Boudewijn 15/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Afgelopen maandagnacht werden onze angstzintuigen voor het eerst sinds 2012 weer geprikkeld met een aankondiging van een Resident Evil-game. Resident Evil 7 komt op 27 januari volgend jaar uit op consoles, PC en PlayStation 4/VR maar nu, twee dagen later, hebben we eindelijk een idee van wat we mogen verwachten! In Resident Evil 7 zul je weinig wapens vinden om de angst mee weg te schieten.

Back to the basics, is het nieuwe motto van ontwikkelaar Capcom als het gaat om Resident Evil. Waar je in deeltje 5 én 6 nog als een halve superheld door de wereld liep om vrolijk op je vijanden te knallen, is de kans groot dat je je in ‘Biohazard’ iets minder op je gemak voelt wanneer je wordt overvallen door een bloeddorstig monster. Het zevende deel in de Resident Evil-serie wordt geen knalfest, maar pure ‘survival horror’ volgens director Koushi Nakanishi.

Dat de focus ligt op het overleven en je angsten onderdrukken, betekent niet dat er helemaal geen gevechten in de game zullen zitten. Zo kon je in de demo al ontdekken dat je hoogstwaarschijnlijk een axe zult moeten gebruiken in de volledige game en kun je je gelukkig healen met de bekende ‘herbs’ uit voorgaande games.

Vind jij het toch zwaar irritant dat je in Resident Evil 7: Biohazard niet ‘both guns blazing’ het slagveld in kunt gaan? Dan heeft Nakanishi nog wel een tip voor je. “Voor iedereen die het niet kan laten een geweer vast te pakken, raad ik aan Umbrella Corps te checken. We proberen de aspecten te scheiden in twee verschillende titels om zo beide doelgroepen blij te maken en het meeste uit beide titels te halen.”

Kun jij niet wachten op de vele schrikmomenten in Resident Evil 7: Biohazard of ga jij toch liever voor het gunfest in Ubrella Corps? Laat het ons even weten in de comments!

Bron: Eurogamer

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch