Menu Premium

In Australië kun je geld uitgegeven aan Fallout 76 nu terugkrijgen

Lars Leeftink 01/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

In Australië is er nu iets mogelijk wat veel andere gamers in de hele wereld graag zouden willen doen. De consumer law regulator in Australië heeft namelijk aangekondigd dat het vanaf nu mogelijk is om in dat land je geld, uitgegeven aan Fallout 76, terug te krijgen. Het is misschien wel de eerste stap. Voor Bethesda is het te hopen dat het spreekwoord ‘Als een schaap over de dam is volgen er meer’ niet waarheid wordt. Want dat kan wel eens tot flinke verliezen gaan lijden.

Australië is de eerste

En waarschijnlijk niet de laatste. ZeniMax, de eigenaar van Bethesda, heeft namelijk toegegeven dat ze fout zaten: “ZeniMax has acknowledged that they are likely to have misled certain Australian consumers about their rights to a refund when they experienced faults with their Fallout 76 game,”. Het gaat hier natuurlijk om de Australische wet, dus er is geen garantie dat dit in andere landen ook gaat gebeuren. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat dit het begin is van een lange reeks aan refunds in verschillende landen. In elk land zijn de regels echter anders, waardoor die regels misschien niet in bepaalde landen worden gebroken. “When a consumer has purchased a product that has a fault which amounts to a major failure, the Australian Consumer Law provides them with the right to ask for their choice of either a repair, replacement, or refund,”, aldus de ACCC.

Het volgende hoofdstuk in het Fallout 76-verhaal

Want inmiddels valt er misschien zelfs wel een serie aan boeken over te schrijven. De game kwam uit in november 2018 en heeft sindsdien eigenlijk alleen maar negatieve reacties gekregen. Update die worden uitgesteld, MPC’s die ontbreken, en laatst natuurlijk de hele situatie omtrent Fallout First. Het abonnement waarvan Bethesda vergat de URL te claimen en waar vervolgens een paar mensen helemaal mee los gingen. Tot hilariteit van menigeen. Maar of Bethesda er ook om kan lachen…

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch