Menu Premium

Vanaf augustus maak je ruzie met je maten om Zeeslag en Risk op consoles

Rik Koning 21/07/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het begint tegenwoordig een beetje een trend te worden om bordspellen als computergames uit te brengen. Eigenlijk is het ook heel voor de hand liggend, aangezien bordspellen populairder worden en steeds minder van digitale games afwijken; kijk bijvoorbeeld maar naar card games zoals Magic: The Gathering en Hearthstone. Ubisoft en Hasbro gaan die trend nu voortzetten, want vanaf augustus maak je ruzie met je maten om Zeeslag en Risk op consoles.

Uiteraard gaat Ubisoft deze klassiekers niet één-op-één overzetten naar de consoles. Het uitbrengen op consoles biedt namelijk mooie kansen om extra gamificatie toe te passen. Zo zal Zeeslag onder andere een modern en interactief 3D bord, online ranglijsten en nieuwe speelmodi bevatten. Het gaat dus duidelijk om meer dan alleen een digitaal bordspel.

Daarnaast wordt Risk zelfs helemaal in een nieuw jasje gestopt. In Risk Urban Assault, zoals de game officiëel gaat heten, draait het niet meer om het overnemen van landen en continenten, maar moeten spelers vijf wereldsteden over gaan nemen. Spelers gaan strijden om New York, Londen, Parijs, Hamburg (gek genoeg niet Berlijn) en Shanghai. Ook Risk krijgt een fancy 3D remake, al wordt de basis van de game grotendeels intact gelaten.

Zeeslag gaat uitkomen op de PlayStation 4 en de Xbox One, Risk daarnaast ook nog op de Playstation 3 en Xbox 360. Of er ook een PC-versie zal volgen is op dit moment nog niet bekend. Beide games komen overigens uit op 2 augustus. Is Zeeslag en Risk op consoles iets waar jij enthousiast van wordt? Laat je mening horen in de comments!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch