Menu Premium

Impact The Witcher 3: 45 miljoen verkochte Witcher-kopieën sinds release

Lars Leeftink 29/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

The Witcher 3 wordt door veel mensen gezien als één van de beste games van de afgelopen jaren (en misschien wel aller tijden). Wat zeker is, is dat de game gezorgd heeft voor veel extra populariteit voor CD Projekt Red. Maar ook de Witcher in zijn algemeen profiteert van het succes van de laatste game. Sinds de derde game in de serie werd gereleased (februari 2013) zijn er maar liefs 45 miljoen kopieën van de serie in zijn algemeenheid verkocht. Het aandeel van The Witcher 3: 28 miljoen exemplaren.

Impact

Ruim 50 miljoen exemplaren van The Witcher zijn er nu verkocht, meldt CD Projekt Red op Twitter. Hierbij worden dus ook The Witcher en The Witcher 2: Assassins of Kings, meegerekend. Ondanks dat vooral de tweede game prima werd ontvangen, was het toch echt The Witcher 3: The Wild Hunt die ervoor zorgde dat de franchise qua populariteit enorm is gegroeid. Voor de release van The Witcher 3 wist de franchise met de eerste twee games ruim 5 miljoen exemplaren te verkopen. Sinds de release van de derde game zijn er dus 45 miljoen extra exemplaren verkocht. Het laat zien hoe succesvol de laatste game in de serie is en hoe groot de impact van de game is geweest op de serie in zijn algemeenheid. Mede dankzij het succes van de laatste game is er eind vorig jaar ook een serie uitgekomen op Netflix, gebaseerd op de eerste twee boeken.

 

The Witcher 3

De game die in 2013 uitkwam, wordt de laatste tijd vanwege de corona crisis weer veel gespeeld. De game is speelbaar op PC, PlayStation 4 en Xbox One en is laatst ook naar de Nintendo Switch gekomen. Naast de game zelf werden ook de twee DLC’s van de game (Hearts of Stone en Blood and Wine) enorm goed ontvangen.

Alles en iedereen begint inmiddels te vragen naar The Witcher 4, die er gezien de steeds dichterbij komende release van de nieuwe consoles niet extreem lang meer op zich zal laten wachten. Toch ligt de focus bij CD Projekt Red voorlopig vooral op een goede release van Cyberpunk 2077.

Maar: er komt hoe dan ook een vierde Witcher game, en Geralt of Rivia en veel andere bekende personages zullen daar waarschijnlijk geen onderdeel van gaan uitmaken. De vierde game in de serie zal dan ook een belangrijke kantelpunt in de serie gaan betekenen. Daar waar niemand waarschijnlijk twijfelt over de gameplay en grafische kwaliteit van de nieuwe game, zullen de verschillende beslissingen met betrekking tot het verhaal en de personages mogen gaan rekenen op zowel positieve als negatieve reacties. Zeker de die hard-fans zullen hun zegje gaan doen. En die beslissingen zouden een grote impact kunnen hebben op de toekomst van de franchise.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch