Menu Premium

IJsland zit niet in FIFA 17 vanwege een geldkwestie

Karim Shehata 22/09/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Alhoewel wij Nederlanders het afgelopen EK het liefst zo snel mogelijk vergeten omdat we er niet bij waren, was er een land aanwezig dat de harten van menig voetbalfan op de wereld harder deed kloppen: IJsland. In de nieuwe voetbalgame van EA Sports gaan we dit niet kunnen herbeleven, want IJsland zit niet in FIFA 17 vanwege een geldkwestie.

EA wil volgens de IJslandse voetbalbond, de KSI, niet genoeg betalen voor de licentie van het nationale team. EA Sports blijkt een bod te hebben gedaan van $15.000 (€13.400), maar de KSI vond dit bod beneden de maat. De voetbalbond heeft een tegenbod gedaan, maar hier ging EA niet mee akkoord. Onduidelijk is wat de KSI uiteindelijk gevraagd heeft voor de licentie van het nationale team van IJsland.

Geir Thorsteinsson, de voorzitter van de KSI, heeft zelf ook het één en ander te zeggen over deze kwestie met Electronic Arts:

“They are the ones buying these rights and they almost want it for free. The performance at the Euros show that we are quite a good team and many would like to play with our team. It’s sad for the players – but the criticism should be towards EA Sports. I really feel if we are giving away rights, or offering rights, it has to be proper negotiations and fair fees. I didn’t feel that this was done in a fair and open manner.”

Als je deze quotes leest, lijkt het erop dat we ook in FIFA 18 en 19 waarschijnlijk geen balletje kunnen trappen met de IJslanders. Is dit misschien het moment voor Konami om in te stappen? Of maakt de KSI een grote fout? Laat het weten in de comments!

FIFA 17 komt op 29 september uit voor PC, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3 en Xbox 360.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch