Menu Premium

ID@Xbox-baas Chris Charla wil No Man’s Sky op de Xbox One

Karim Shehata 12/12/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tijdens de VGX Awards-uitzending van vorig weekend werd de indiegame No Man’s Sky uit de doeken gedaan. De game was misschien wel het grote lichtpuntje van een grotendeels teleurstellende show, die op het gebied van humor niet bij iedereen even lekker in de smaak viel. Chris Charla, de baas van het gehele ID@Xbox-programma heeft echter door de ‘humor’ heen gekeken. De man heeft namelijk zijn aandacht er goed bij kunnen houden tijdens de show, want ID@Xbox-baas Chris Charla wil No Man’s Sky op de Xbox One.

De game is echter (nog) niet aangekondigd voor de next-gen console van Microsoft, wat dus tot deze wens van Chris Charla leidt. “Ik zou het echt helemaal geweldig vinden als ontwikkelaar Hello Games besluit deze game naar de Xbox One te brengen”, aldus Charla. De leider van het hele ID@Xbox-programma kon echter niet bevestigen of Microsoft al in gesprek is geweest met Hello Games. Ontkennen kon hij dat overigens ook niet, waardoor het zeer onduidelijk is of er dus daadwerkelijk een toekomst is voor No Man’s Sky op de Xbox One.

“Wij zijn zeer grote evangelisten van ons platform”, voegt Charla later nog toe. Hij bedoelt daarmee te zeggen dat Microsoft steeds de Xbox One blijft promoten onder de indie-ontwikkelaars. De man hoopt vooral een voorsprong op de concurrentie te krijgen met de Kinect, Smartglass en de controller van de Xbox One. Chris Charla hoopt dat de indies dan geïnteresseerd worden in het platform van Microsoft, waardoor bijvoorbeeld een game als No Man’s Sky op next-gen console van het Amerikaanse bedrijf verschijnt.

Wanneer deze game mogelijk richting de Xbox One komt, is het overigens nog onzeker of wij in Nederland deze game dan wel op dat platform kunnen spelen. De laatste dagen zijn er namelijk enkele geruchten de wereld in geholpen omtrent de launch van de Xbox One in Nederland, welke mogelijk opnieuw uitgesteld zal zijn. Wanneer de geruchten kloppen, kunnen we de Xbox One pas op z’n vroegst in juli 2014 in Nederland verwachten. Echter is het nog niet bekend op welke platformen No Man’s Sky überhaupt wél verschijnt, waardoor het sowieso onduidelijk is welk platform je in huis moet hebben om deze game te kunnen spelen.

ID@Xbox-baas Chris Charla wil No Man's Sky op de Xbox One

ID@Xbox-baas Chris Charla wil No Man’s Sky op de Xbox One

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch