Menu Premium

Ideeën voor Watch Dogs zijn doorgeschoven naar de mogelijke sequel

Gamekings Redactie 27/03/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Watch Dogs, de game waar je hackend en schietend je door de straten van Chicago zult begeven, heeft al de nodige tijd gehad om afgemaakt te worden. De release is namelijk van eind vorig jaar naar mei dit jaar verplaatst. Dit wil niet zeggen dat Ubisoft alles in de game heeft zitten wat het team in hun hoofd had, want sommige ideeën voor Watch Dogs zijn doorgeschoven naar de mogelijke sequel.

In een interview op de Game Developers Conference van vorige week vertelde de VP of Creative van Ubisoft, Lionel Raynaud, dat de extra tijd nodig was om extra polishing aan te brengen, wat kleine ideeën toe te voegen en ervoor te zorgen dat de game zo gelikt mogelijk op de markt komt. Raynaud vertelde dat als niet alle aspecten top notch waren, de game niet nieuw genoeg zou voelen om tot zijn recht te komen als een nieuwe IP. Hij voegde daaraan toe dat er nog wat grote ideeën van zijn team bewaard zijn gebleven voor het eventuele volgende deel in de serie.

“Er zijn altijd dingen die je moet bewaren voor de volgende game. In dit geval heeft de extra tijd ons de kans gegeven veel nieuwe ideeën in de game te stoppen”, aldus Raynaud. Daarbij vertelt hij dat sommige van die grotere ideeën, als ze wel zouden zijn geïntegreerd, de consistentie van de game in de war hadden kunnen brengen.

Het team heeft dus al ideeën voor een vervolg op Watch Dogs. “Sommige ideeën die wij hadden en niet gebruikt hebben, zouden geen verschil gemaakt hebben in de game, terwijl andere ideeën die tot ons kwamen tijdens het ontwikkelproces de game dusdanig veranderd zouden hebben dat het de hele ervaring zou veranderen” aldus Raynaud. “Het geheel dat we hebben gemaakt met de karakters, de structuur en het verhaal van de game zou moeilijker te houden zijn geweest als we die andere ideeën hadden ingevoerd. We bewaren die ideeën gewoon veilig voor de volgende game.”

Voorlopig moet de eerste Watch Dogs nog verschijnen. Dit gebeurt over precies twee maanden, want 27 mei is het moment waarop de game verschijnt voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en de PC. Er komt ook nog een Wii U-versie, maar voorlopig is onduidelijk wanneer deze zal verschijnen. Watch Dogs gaat voor dit platform in ieder geval later verschijnen dan 27 mei.

Ideeën voor Watch Dogs zijn doorgeschoven naar de mogelijke sequel

Ideeën voor Watch Dogs zijn doorgeschoven naar de mogelijke sequel

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch