Menu Premium

id Software wilde makers van mods in 1995 al betalen

Karen Koch 04/05/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

De afgelopen weken waren gevuld met nieuws en discussies over het gebruik van, maar misschien nog wel belangrijker, het maken van mods voor games. Moeten deze nou pay-to-play zijn of gratis aangeboden worden? Moeten de makers van de mods hierover beslissen of juist het platform dat deze mods verspreidt? Nu laat het brein achter Doom en Quake weten wat hij van deze hele discussie vindt, want id Software wilde makers van mods in 1995 al betalen.

id Software is onder andere bekend van natuurlijk Quake. Deze games hebben ook een flinke modding community op weten te bouwen en nu laat id Software blijken dat ze hier al langere tijd mee worstelen. Niet in de zin dat ze de mods weg willen hebbben, precies het tegenovergestelde. Toen John Romero, director van de Quake-serie, hierover werd benaderd, antwoordde hij dat hij altijd heeft gevonden dat ‘modders’ betaald moeten kunnen worden voor hun ideeën. Zij hadden in 1995 al het idee om “id Net” op te zetten, een plek waar mensen hun mods konden plaatsen. Dan zouden zij op basis van de hoeveelheid hits die hun content genereerde betaald krijgen door id Software.

id Net is toendertijd geschrapt, omdat ze alle mensen nodig hadden om Quake op tijd de deur uit te krijgen. Toch blijft Romero volhouden dat het een goed idee is. “Ontwikkelaars krijgen betaald voor alle moeite die ze in games steken en waarom zou dat niet gelden voor modders?” Hoe sta jij tegenover deze hele modding issue?

id Software wilde makers van mods in 1995 al betalen

id Software wilde makers van mods in 1995 al betalen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch