Menu Premium

Human Element krijgt prequel op de Ouya

Gamekings Redactie 20/07/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Human Element, het eerste project van Robert Bowling’s kersverse studio Robotoki, krijgt een episodische prequel op de Ouya. Bowling, die eerder dit jaar ontslag nam bij de Modern Warfare-fabriek, is momenteel druk bezig met Human Element, een apocalyptische zombiegame die in 2015 voor de next-gen consoles moet verschijnen.

Naast een next-gen Human Element komt Robotoki dus ook met een game voor de ‘hackable’, op Android-draaiende console, Ouya. Het wordt een prequel van zijn grotere broertje en biedt een groot scala aan achtergrondverhalen. Daarnaast schijnt de prequel vanzelfsprekend licht op de gebeurtenissen die plaats vinden vóór de core game.

“Robotoki werkt samen met het Ouya team om een exclusieve episodische blik te geven in de wereld van Human Element, gedurende de ontwikkelingen en neerval van de apocalyps. Het geeft je een beeld van een aantal scenario’s van de overlevenden en elementen die je kunt verwachten in de volledige game in 2015”, aldus Robert Bowling.

Human Element vraagt je om te overleven in een zombie-apocalyps, waarbij angst de drijvende kracht zal zijn. Je kunt met een character creation systeem kiezen uit drie klassen: ‘Action’, ‘Intelligence’ en ‘Stealth’. Daarnaast geeft het je de mogelijkheid om te kiezen voor een specifieke identiteit: alleen overleven, overleven met een partner of overleven met een jong kind. “Hoe jij kiest om te beginnen aan de game bepaalt wat de impact van de verschillende scenario’s zullen zijn die de game je voorschotelt. Dit heeft gevolgen op zowel fysiek als moreel niveau”, legt Bowling uit.

De Ouya is via Kickstarter in het begin van deze maand begonnen met geld binnen harken om de console gesponsord te krijgen. Het doel: 950.000 vette Amerikaanse dollars. Momenteel zijn ze daar al dik overheen en hebben ze al meer dan vijf miljoen dollar opgehaald. Het project wordt gesponsord door maar liefst 40.902 mensen, die allemaal vertrouwen hebben in deze nieuwe console. Er zijn nog 20 dagen te gaan voor het Kickstarter project sluit, dus wie weet wat voor dik bedrag daar uiteindelijk uit komt rollen.

Met het nieuws over Human Element van Robert Bowling, die zelfs trouwens ook even tussen neus en lippen door 10.000 dollar doneerde, zal de populariteit van de Ouya waarschijnlijk alleen maar stijgen. Wat denk jij? Investeren deze mensen hun hard verdiende centen in een goudmijn of is het maar een luchtbel die heel snel dreigt te ontploffen?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch