Menu Premium

Housemarque vindt haar thuis in Sony’s familie

Dansky 30/06/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gisteren kwam er heugelijk nieuws voor menig Playstation liefhebber. Nee, niet de nieuwe Silent Hill game waar iedereen op zit te wachten. En nee, ook niet God of War: Ragnarok die ineens volgende week uitkomt. Sony is immers geen Nintendo. Sony heeft haar familie uitgebreid met een nieuwe first-party studio. Xbox huilt, Sony lacht.

Housemarque is al jaren met Sony in zee

Dat Housemarque nu is gekocht door Sony is geen wonder. De developer speelt al 26 jaar in de zandbak van Sony. Het begon met Super Stardust HD en eindigt nu met Returnal. En als je de eerste game bekijkt is het geen wonder dat de laatste game is gemaakt. Housemarque is de oudste game studio in Finland en met deze acquisitie zorgt Sony ervoor dat zij in ieder geval een groot scala aan games voor de Playstation 5 kunnen aanbieden. Het is geen Bethesda-esque aankoop, maar het is iets. Daarnaast heeft Sony natuurlijk Insomniac, Sucker Punch en Naughty Dog in hun legio aan studio’s. Dus aan potentie zal het niet liggen.

Sony Japan deed een oopsie?

Maar dat was niet alles. Toen Sony Japan in al hun vreugde Housemarque welkom heette bij de familie deden ze misschien wel een oopsie. Niet in de broek, het zijn allemaal grote jongens en meisje, maar eentje op het internet. Ze plaatste een plaatje met de naam van een totaal andere studio. In plaats van het logo van Housemarque was daar het logo van Bluepoint Games. Je weet wel; die studio van de Demon’s Souls remake. Dit doet natuurlijk meteen vermoeden dat Housemarque niet de enige studio is die is aangekocht. Het is trouwens niet de eerste keer dat dit gerucht de ronde doet. Sowieso ligt het in de lijn der verwachting door de scala aan (remaster) games van Bluepoint Games: God of War Collection, Uncharted: Nathan Drake Collection en Shadow of the Colossus. Misschien doelt Sony wel op een eigen in-house remaster studio. Er zijn nog genoeg games die een remaster verdienen voor de Playstation 4 en 5. Sly Raccoon remaster anyone?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch