Menu Premium

PlayStation-fans boos over PC-versie Horizon Zero Dawn

Jan Johan Beldrok 11/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Horizon: Zero Dawn komt deze zomer naar de PC. Het nieuws werd de wereld in geslingerd door niemand minder dan ex-Guerrilla baas en huidig Worldwide Studio-president Hermes Hulst. Hij deed zijn uitspraken op PlayStation  Blog. En dat is goed nieuws voor de vele PC-bezitters die straks aan de slag kunnen met een van de betere exclusives voor de PlayStation 4.

“We stay 100% commited to dedicated hardware

Hulst gaf in dat interview aan dat hij niet uitsluit uit dat er meer first-party games naar de pc komen. Maar er zijn volgens hem geen plannen om de PC-versies van PlayStation-games tegelijkertijd met de PlayStation-versies uit te brengen. Hulst: “I think it’s important that we stay open to new ideas of how to introduce more people to PlayStation, and show people maybe what they’ve been missing out on. And to maybe put a few minds at ease, releasing one first-party AAA title to PC doesn’t necessarily mean that every game now will come to PC. In my mind, Horizon Zero Dawn was just a great fit in this particular instance. We don’t have plans for day and date [PC releases], and we remain 100% committed to dedicated hardware.”

Horizon Zero Dawn is bijna drie jaar ‘oud’

Lijkt ons toch vrij duidelijke taal. En heel normaal in een tijdperk waarin Microsoft de Xbox exclusives zelfs direct speelbaar maakt op de PC. Maar een groot aantal PlayStation-fans dacht daar duidelijk anders over en klom op social media in hun keyboard. De kreten: “PlayStation is dood” en “Het verraad van PlayStation”, vlogen ons om de oren. Hoe dan? Wat is er mis met gamers dat ze exclusiviteit eisen. Als Sony hun games ook gelijktijdig uitbracht op de Xbox, dan snappen we dat. Maar op de PC… Ruim twee jaar na dato? Kom op zeg. Spoel je mond met zeep nadat je de handen hebt gewassen…

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch