Menu Premium

Horizon Forbidden West krijgt toch een gratis PS5-upgrade

Mitchel Hoes 06/09/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eindelijk krijgen we wat goed nieuws omtrent Horizon Forbidden West. De game krijgt dan toch nog een gratis upgrade naar de PS5. Een tijdje terug kregen we te horen dat Horizon Forbidden West was uitgesteld naar 2022. En alsof dat nog niet vervelend genoeg was, kwam er nog meer vervelend nieuws. We kregen te horen dat de upgrade van de PS4 naar de PS5 niet gratis zou zijn. Op dat moment stroomde het internet vol met kritiek. Sony had september 2020 immers beloofd dat de upgrade gratis zou zijn. Niet dus. Of toch wel. Want na een weekend vol gezeik liet PlayStation in een blog lweten dat ze toch van mening veranderd zijn voor nu, en dat upgraden niks kost. Maar dit is echter ook de laatste keer dat het gratis zal zijn.

Verandering van mening door kritiek

De Standaardeditie van Horizon Forbidden West kreeg eigenlijk geen gratis upgrade van PS4 naar PS5. Toen ze dat naar buiten brachten ontstond er een shit storm  aan kritiek. Eerder was namelijk beloofd dat Horizon Forbidden West wel een gratis upgrade zou krijgen. Daarom kregen ze zoveel negatieve aandacht toen ze keuze hadden genomen. Sony is blijkbaar toch geschrokken van zoveel negatieve commentaar. Ze hebben er daarom toch voor gekozen om het te veranderen. Oorspronkelijk konden alleen degenen die de Digital Deluxe-, Collector’s- of Regalla-edities van Horizon Forbidden West op PS4 kochten de PS5-upgrade voor nop krijgen. Nu kan iedereen die de game op PS4 koopt, ongeacht welke editie, gratis upgraden naar PS5, zo liet Sony Playstation weten.

Het is de laatste gratis PS5-upgrade

In de toekomst gaat het echter wel veranderen. Sony gaat vanaf nu de digitale upgrade-optie van 10 euro voor zowel digitale als fysieke versies van first-party exclusieve cross-gen-titels van PlayStation een standaard maken. Dat betekent dat God of War Ragnarok, Gran Turismo 7 en andere first-party cross-gen-games van Sony een betaalde digitale upgrade-optie krijgen voor PS4-spelers die willen overstappen naar de PS5-versie van de games.

 

 

 

 

 

 

.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch