Menu Premium

Horizon Forbidden West: Guerilla laat ons weten wat te verwachten

Dansky 18/06/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

De absolute klapper van de Playstation 5 reveal was natuurlijk Horizon Forbidden West. De visuals, de details in de kleine krabjes of de vacht van het vosje wat aan het sterven is geven ons een goede indruk van wat de Playstation 5 allemaal kan. Guerilla Games, toch wel een beetje Neerlands trots, heeft gisteren een video released waarin zij meer vertellen over de wereld van Horizon Forbidden West. In ieder geval is de release window bekend: Guerilla richt zijn pijlen op 2021.

Grotere wereld, nieuwe monsters maar geen laadtijden

Mathijs de Jonge, Game Director bij Guerilla, neemt ons mee naar het nieuwe land waar de game zich zal afspelen. Forbidden West, zo zegt hij, beslaat een gebied dat vanaf Utah tot aan de Grote, of Stille, Oceaan rijkt. Waar Horizon Zero Dawn zich met name afspeelde in Colorado, Utah en Wyoming zal de nieuwe titel zich dus verder naar het westen uitbreiden. In de trailer was bijvoorbeeld al de Golden Gate Bridge te zien. De kans is dus groot dat Nevada en Californië de nieuwe toevoegingen worden.

De wereld is niet alleen groter maar ook dieper. Letterlijk dieper. Want je kan de onbekende dieptes van de meren en wateren ontdekken. Let wel op voor oude vertrouwde vijanden zoals de Snapmaw: de mechanische variant van de krokodil. En dit wordt razendsnel geladen door de nieuwe SSD van de Playstation 5. Checkpoint laden? Je bent er zo. Fast travelen? Knipper een keertje en je bent er. Een beetje als teleporteren. De game opstarten? Ook dit zal super snel gaan. Hoe snel is helaas dan weer niet gezegd maar dat gaan we volgend jaar meemaken.

Nieuwe tribes, nieuwe uitdagingen en nieuwe geheimen

In Horizon Forbidden West zitten natuurlijk nieuwe vijanden. De menselijke tribes kunnen zowel vijandig als niet vijandig zijn, verassend, maar één tribe steekt met kop en schouders boven alle andere uit. Deze gebruiken de machines als Beasts of War. Als je in de video kijkt zie je dat met name de Tremor Tusk er erg sick uitziet. Deze gigantische mechanische olifant is tot de nok toe gevuld met wapens en zwaar bepantserd. Het doet ons een beetje denken aan Mûmakil. Iedereen die The Lord of the Rings: Return of the King ooit heeft gezien weet exact waar we het over hebben.

Naast deze gigantische moordwapens op poten is de wereld van Horizon Forbidden West in gevaar door een vreemde ziekte die al het organische leven kapot maakt. Gooi hier een aantal super stormen overheen en je hebt een wereld die er echt prachtig uitziet maar misschien niet geschikt is als vakantieadresje of woonplaats. Wij kunnen niet wachten om met deze game aan de slag te gaan. Dit kan zomaar wel eens dé systemseller worden voor de Playstation 5.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch