Menu Premium

Hoofd indieprogramma Nintendo vertrekt na negen jaar

Angelique Grift 04/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Afgelopen vrijdag was de laatste werkdag van Dan Adelman bij Nintendo. De afgelopen maanden was het tussen hem en het bedrijf niet helemaal koek en ei en, dus is besloten dat het hoofd indieprogramma Nintendo vertrekt na negen jaar. Op Adelman’s twitteraccount is te lezen dat hij er verre van rouwig om is. Na maanden van stilte mocht hij eindelijk weer tweeten en laat hij meteen weten hoe hij over zijn vertrek denkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dan Adelman bevestigde zijn vertrek afgelopen zondag in een e-mailinterview met Kotaku. Hij werkte negen jaar voor Nintendo en is in al die jaren zeker een icoon geworden voor de indie’s van Nintendo. Tijdens zijn jaren bij de Japanse ontwikkelaar en uitgever zijn games als World of Goo, BIT.TRIP BEAT en Mutant Muds op de Nintendo-platforms verschenen. Nintendo stond nooit heel erg open voor indie-ontwikkelaars, maar door Adelman verschenen er steeds meer indie-titels op de verschillende Nintendo-consoles.

Voor de beste man lijkt het vertrek de betere optie en ook Nintendo steunt zijn keuze. De laatste maanden zijn geen rozengeur een manenschijn geweest op de indie-afdeling van Nintendo. Adelman neemt namelijk geen blad voor de mond en dat botste zo nu en dan met het beleid van Nintendo. In September 2013 had Adelman in een interview gezegd dat Nintendo wat losser moest worden met hun beleid betreffende een game die was afgewezen. Nog geen week later liet hij via Twitter weten het eens te zijn met een fan over de restricties op de Nintendo 3DS. Dit was voor Nintendo de spreekwoordelijke druppel en werd hem verboden zijn Twitter-account te gebruiken. De frustraties liepen bij beide partijen hoog op, waardoor Nintendo ook niet meer wilde dat hij voor de pers verscheen. Adelman kon er niet tegen dat hij niet gewoon mocht zeggen wat hij denkt en is nu dus vertrokken.

Het vertrek van Adelman betekent niet dat daarmee het hele indieprogramma van de baan is. Nintendo zal nog steeds met indie ontwikkelaars werken, maar wie Dan Adelman als hoofd van het programma gaat opvolgen is nog niet bekend.

Hoofd indieprogramma Nintendo vertrekt na negen jaar

Hoofd indieprogramma Nintendo vertrekt na negen jaar

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch