Menu Premium
Loading...

[UPDATE] Hideo Kojima officieel weg bij Konami

Duncan Israel 16/12/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

UPDATE 2: De nieuwe game van Hideo Kojima, waarvan we nog niet weten wat dit gaat zijn, verschijnt niet alleen op de PlayStation 4. De game zal nadat de exclusieve deal met Sony is verlopen ook verschijnen op de PC. Over een eventuele PlayStation Vita-versie houdt Sony de lippen stijf op elkaar.

UPDATE: Waar gisteren al naar buiten kwam dat Hideo Kojima voorgoed vertrokken is bij Konami, heeft Mr. Metal Gear vandaag officieel zijn eigen ‘indie’ studio bekendgemaakt, genaamd Kojima Productions. Ook de gesprekken met Sony Computer Entertainment kunnen we nu bevestigen; Kojima’s eerste project wordt ontwikkeld in samenwerking met Sony en komt eerst als console-exclusive naar de Playstation 4, waarna een PC-release van de nieuwe franchise later zal volgen.

Origineel bericht:

De inmiddels roemruchte gamedeveloper Hideo Kojima heeft het pand van Konami nu voorgoed verlaten, als we Nikkei mogen geloven dan. De spirituele vader van de Metal Gear-serie is de afgelopen tijd al vaker in het nieuws geweest wegens een moeilijk lopende samenwerking met Konami en aan deze samenwerking lijkt nu echt een einde te zijn gekomen.

Hoewel Hideo Kojima op alle Metal Gear-games zijn naam heeft gezien, was dat bij Metal Gear Solid V: The Phantom Pain anders. Op alle officiële art werd zijn naam weggehaald en ook mocht hij bij de afgelopen Game Awards in Amerika de prijs voor beste action/adventure game niet in ontvangst nemen. Er gingen al een tijdje geruchten rond dat Kojima het Japanse gamebedrijf zou verlaten, maar vanaf vandaag lijkt dit dan ook echt de waarheid te zijn.

Kojima heeft echter wel al flinke plannen voor de toekomst. De ontwikkelaar is namelijk nu al bezig met het voeren van gesprekken over het opzetten van zijn eigen gamestudio. Een van de namen waarmee Kojima in gesprek is, is zelfs Sony Computer Entertainment.

Nu is het de vraag of het vertrek van Kojima ook betekent dat de Metal Gear-serie officieel tot een einde is gekomen. Daarnaast kan je ook lekker fantaseren over de nieuwe studio die hij wil opzetten. Laat ons weten hoe jij hierover denkt!

Bron: Polygon

Hideo Kojima officieel weg bij Konami

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch