Menu Premium

Het is Texas te koud om games te maken: gamedevelopers sluiten

Jan Johan Beldrok 20/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

We gaan hier niet de discussie starten of er nu wel of niet een klimaatsverandering aan de gang is. Of wat je er tegen kan doen. Het is echter een feit dat het in Texas momenteel pleuris koud is. En dat gebeurd zelden. De staat kent op dit moment een soort van Mad Max-apocalyps. Een recordbrekende winterstorm leidde tot stroomuitval in de hele staat en voedsel- en watertekorten. Miljoenen inwoners van Texas hebben het letterlijk ijskoud, met een dodental dat maar blijft stijgen. De kou is zelfs zo hevig dat een groot aantal grote gamestudio’s in Texas tijdelijk hun studio’s sloten, terwijl kleinere ontwikkelaars moeite hebben om rond te komen.

Meerdere developers in Texas hebben het te koud om te werken

De stroomuitval (80% draaiend op gas) in Texas begonnen vorige week donderdag en de staat kwam echt tot stilstand op maandag. Oorspronkelijk moesten de black-outs maar een korte periode duren, maar miljoenen Texanen hebben inmiddels al de hele week geen elektriciteit gehad. En dus kun je niet warm blijven, wordt het water niet gezuiverd etc. Het leven kwam tot een stilstand. En daar hebben gamedevelopers flink last van. In verklaringen aan Kotaku meldden onder andere EA, Aspyr Media, Certain Affinity en Owlchemy Labs dat ze deze week gestopt zijn met games maken.

EA, Blizzard en Gearbox behoren tot de getroffen bedrijven

EA Austin (700 werknemers) meldde: “Door de aanhoudende zware weersomstandigheden en wijdverbreide stroomuitval hebben we de activiteiten in Austin tijdelijk stopgezet, zodat die werknemers prioriteiten kunnen stellen en zich kunnen concentreren op hun veiligheid en die van hun gezin” . Owlchemy, dat VR-games als Job Simulator, Vacation Simulator en Rick and Morty: Virtual Rick-ality maakt is ook tijdelijk gesloten. “We hebben ervoor gekozen om deze week prioriteit te geven aan de gezondheid en veiligheid van ons team en hebben de activiteiten stopgezet totdat de stroom en het water zijn hersteld”. Ook Blizzard en Gearbox hebben werknemers de mogelijkheid gegeven thuis te blijven.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch