Menu Premium

Hello Games wil ook graag No Man’s Sky maken voor de PC

Karim Shehata 01/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sinds het moment dat indie-ontwikkelaar Hello Games besloot No Man’s Sky aan te kondigen, maakt de game al indruk op menig gamer. In de game kan je een oneindig universum met planeten gaan ontdekken en de game ziet er tot nog toe werkelijk waar prachtig uit. Voorlopig leek het er alleen op dat de game alleen naar de PlayStation 4 zou komen, maar waarschijnlijk komt hier al snel verandering in: Hello Games wil ook graag No Man’s Sky maken voor de PC.

Dit zegt de managing director van Hello Games, genaamd Sean Murray, in een interview met Rock, Paper, Shotgun. “In principe doen we ons console-debuut op de PlayStation 4, dat is alles wat we daar nu over zeggen. Dat laat de discussie over een PC-versie overigens wel open. Het is wel iets wat we heel graag willen doen”, aldus Murray. Rock, Paper, Shotgun zag dit antwoord natuurlijk als voer om verder te vragen en kreeg dan ook een geschikt antwoord. Murray gaf aan dat de PC-versie er alleen komt als deze de ontwikkeling van de game in zijn geheel niet negatief beïnvloedt. De managing director zegt de game pas aan te kondigen voor de PC als het team achter de game zeker is van zijn zaak.

No Man’s Sky lijkt dus op de PC te gaan verschijnen in de toekomst en alhoewel dit nog niet helemaal zeker is, was degene die het interview afnam bij Murray toch benieuwd of de game op de PC dan ook ondersteuning zou gaan bieden voor eventuele mods. “We weten nog niet of we support gaan geven voor mods of de gamers zelfs tools geven om dit te kunnen bewerkstelligen”, aldus Murray. De man geeft aan dat als dit wordt toegelaten bij een eventuele PC-versie van No Man’s Sky dit wel moet passen binnen het doel van de game: een eindeloos universum verkennen en hier hele toffe dingen binnen beleven.

Onduidelijk is dus nog of er überhaupt een PC-versie komt van No Man’s Sky, maar de grootse indie-game komt in ieder geval wel naar de PlayStation 4. Wanneer dit precies gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Natuurlijk hopen we met z’n allen dat dit snel gaat gebeuren, want wat we tot nog toe van de game hebben gezien is zeer indrukwekkend te noemen, als het aan mij ligt.

Hello Games wil ook graag No Man's Sky maken voor de PC

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch