Menu Premium

Hele berg Amiga games toegevoegd aan Internet Archive

Yannick van Doorn 09/08/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

In deze droevige zomer qua weer en ook qua aanbod van vette games is het misschien wel eens leuk om even terug te keren naar wat klassiekers uit het verleden. Om je bij te staan in deze zware tijd zijn sites als Internet Archive de oplossing. Old school-games worden hier gratis en voor niks online gedropt zodat wij hier direct in de webbrowser mee aan de slag kunnen en terug kunnen denken aan de tijd dat deze titels onze levens beheersten. Goed nieuws voor de liefhebbers, want er is vandaag een hele berg Amiga games toegevoegd aan Internet Archive.

Misschien zegt de naam Amiga jou helemaal niks. Ter verduidelijking was dit een familie van thuiscomputers die in de jaren tachtig en negentig gebruikt werden. Op deze 16-bits computers verschenen tal van games en daar kan je er nu meer dan 2000 van spelen. Klassiekers als Bubble Bobble, R-Type, Double Dragon en Lemmings zijn nu direct in de webbrowser te spelen. De kans dat je alle games glitch-vrij doorloopt kan je direct op je buik schrijven, want die kans is nul. Fingers crossed dat jouw favoriete game van weleer helemaal goed werkt zoals je altijd gewend was.

Naast de games zijn er nog duizenden applicaties en demo’s te bekijken om een goed beeld te krijgen van de toenmalige capaciteiten van de Amiga thuiscomputers. Internet Archive biedt naast deze titels nog vele andere klassiekers als MS-DOS games, arcade titels en ook een stapel games van Atari. Voor het ophalen van gamegeschiedenis lijkt Internet Archive the place to be. Ben jij van plan om een kijkje te nemen tussen de golden oldies of houd jij je liever bezig met het huidige aanbod aan games?

Bron: The Verge

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch