Menu Premium

HBO heeft een nieuwe Game of Thrones spin-off aangekondigd

Reilly 30/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nu de Game of Thrones serie afgelopen is is het even afwachten waar HBO mee gaat komen. Het was al bekend dat HBO mogelijkheden aan het bekijken was voor meerdere spin-offs, maar heel veel concreets was er nog niet bekend. Nadat gisteren bekend werd dat een van die mogelijke spin-offs gecanceld is, heeft HBO nu wel weer een nieuwe spin-off aangekondigd.

Fire and Blood

De nieuwe serie heet “House of the Dragon”. De echte Game of Thrones kenner zal natuurlijk meteen doorhebben dat de serie dan wel om de Targaryens moet gaan. De serie, die in ieder geval voorlopig maar 10 afleveringen zal hebben, is gebaseerd op het boek “Fire and Blood” (waarbij de titel natuurlijk gelijknamig is aan de woorden van huis Targaryen) . Dit boek is uiteraard geschreven door George R.R Martin en kwam eind 2018 uit. Het boek behelst een geschreven geschiedenis van het huis Targaryen en speelt zich ongeveer 300 jaar voor Game of Thrones af. De geschiedenis van het huis Targaryen is bloederig; een groot onderdeel van het verhaal gaat over een strijd tussen twee facties binnen het huis.

Het boek “Fire and Blood”.

Maar wanneer dan?

Een release date is helaas nog niet bekend. Wel is bekend dat George R.R Martin nauw betrokken zal zijn bij de serie. Officieel zal hij co-executive producer zijn. Het stemt wellicht hoopvol dat de serie een adaptatie van een boek van de man zijn. Tenslotte vonden veel mensen de Game of Thrones serie minder worden toen er eenmaal geen source materiaal meer was en de scriptschrijvers het op eigen houtje moesten doen. Overigens zijn die scriptschrijvers natuurlijk niet betrokken bij dit project – zij hebben ondertussen een gigantische deal met Netflix (de Star Wars films doen ze niet meer).

Hopelijk zal House of the Dragon niet al te lang op zich laten wachten. In de tussentijd kun je natuurlijk altijd gewoon even het boek lezen. En daarna weer verder wachten op Winds of Winter…

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch