Menu Premium

Harmonix ziet mogelijkheden voor VR-ondersteuning Rock Band 4

Karim Shehata 10/04/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

De muziekgames lijken dit jaar helemaal terug te komen. Zo krijgen we onder andere te maken met twee games van Harmonix, in de vorm van Amplitude en Rock Band 4. Die laatstgenoemde game zou zomaar ondersteuning kunnen gaan krijgen voor virtual reality. Dit is althans wat Harmonix zelf wel ziet zitten.

In een interview met Gaming Insiders steekt Harmonix CEO Steve Janiak namelijk niet onder stoelen of banken dat hij VR-ondersteuning voor Rock Band 4 wel ziet zitten. “Harmonix zit altijd op de voorste rij als het om nieuwe technologie gaat. VR is een intrigerend fenomeen en een geweldige kans om te heruitvinden hoe mensen hun muziek ervaren”, begint de CEO van Harmonix. Wanneer hij dieper ingaat op wat VR kan betekenen voor Rock Band 4, zegt Steve Janiak dat het de bedoeling is van Rock Band 4 dat je jezelf op een podium waant. “Dit kan helemaal fantastisch worden als dit met VR kan en we zijn enthousiast over de mogelijkheden”, besluit Janiak.

Het gaat hier niet om een officiële aankondiging, maar dat het heel raar moet lopen wil Rock Band 4 geen ondersteuning voor VR-brillen gaan krijgen, is duidelijk. De enige VR-bril waarvan de game gebruik zou kunnen maken is overigens Project Morpheus, want de game verschijnt alleen voor de PlayStation 4 en Xbox One. De laatstgenoemde console heeft (nog) geen virtual reality bril en Xbox-baas Phil Spencer zei laatst zelfs dat hij VR helemaal nog niet “een ding” vindt. Wellicht dat de HoloLens van pas kan komen bij Rock Band 4? Wie weet!

Rock Band 4 verschijnt dit jaar voor de PlayStation 4 en Xbox One.

Bron: Gaming Insiders

Harmonix ziet mogelijkheden voor VR-ondersteuning Rock Band 4

Harmonix ziet mogelijkheden voor VR-ondersteuning Rock Band 4

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch